Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190807 herma innoliner system
Na letošnjem sejmu Fachpack 2019 bo prvič predstavljen nov etiketni sistem InNo-Liner System.
Poštne etikete paketov in drugih poštnih pošiljk vsako leto ustvarijo več ton odpadnega silikonskega papirja. Ta v sestavu etiket predstavlja nosilni sloj. Odslej podjetje Herma ponuja etikete s sistemom InNo-Liner-System, ki dejansko ne uporabljajo nosilnega papirja, zato so tovrstne etikete okoljsko bistveno bolj sprejemljivejše. Odpadni silikonski papir je namreč v večji meri neuporaben in še vedno težko razgradljiv v procesu reciklaže. Revolucionarno novost si lahko ogledate prvič na letošnjem sejmu Fachpack na razstavnem prostoru C14 v hali 5.

Koncept InNo-Liner-System po navedbah proizvajalca deluje popolnoma brez vsebnosti silikonov. V preteklosti so bile javnosti že ponujene podobne rešitve, ki pa so še vedno vsebovale silikonski premaz po zgornji strani etiket za lažje zlaganje in naknadno ločevanje teh, pri tem je bila problematika oprijemljivost tiskarske barve. Tudi te etikete so predstavljale veliko okoljsko breme. Nove etikete pa imajo popolnoma na novo razvit lepilni sloj, ki ga je pred aplikacijo etikete potrebno zgolj aktivirati s posebno napravo. Zato kot take ne potrebujejo nosilnega papirja oziroma sloja. Omenjena aktivacijska naprava ima izhodno moč 40 etiket formata A5 oziroma A6 na minuto.  

Etikete so na voljo v različnih barvnih odtenkih in materialih, saj raznolikost teh ni več odvisna od toplotno občutljivega nosilnega silikonskega sloja. Ker nove etikete nimajo več nosilnega papirja, je teh v zvitku več, njihova proizvodnja pa ima tudi bistveno manjši ogljični odtis.

Več informacij na www.herma.com.