Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20200114 Siegwerk
Proizvajalec tiskarskih barv Siegwerk se je v Evropi opremil z doslej najbolj obsežno avtomatizirano proizvodno linijo.
Siegwerk, ponudnik tiskarskih barv za tisk embalaže in etiket, je v obratu imenovanem Blending Center v Siegburgu (Nemčija) 11. decembra lani zagnal popolnoma avtomatizirano proizvodno linijo tiskarskih barv, ki velja za najobsežnejšo v Evropi.

Po navedbah vodstva z novo opremo sledijo trendom industrije 4.0 in viziji digitalizacije in avtomatizacije delovnih procesov. Center je trenutno še v testni fazi zagona, kmalu pa načrtujejo polni zagon kapacitet nove proizvodne linije. Nova oprema v prvi vrsti zagotavlja konsistentno kakovost izdelkov s standardiziranimi postopki proizvodnje. V primerjavi s prejšnjo klasično proizvodnjo so proizvodni procesi učinkovitejši in preglednejši, kar zagotavlja višjo produkcijsko učinkovitost. Poleg navedenega nova linija omogoča tudi varnejšo in bolj čisto proizvodnjo.

Siegwerks globalno šteje 16 proizvodnih obratov (Centers of Excellence), ki osnovne izdelke podjetja izdelujejo po enotnem standardnem postopku. V njihovo mrežo sodi tudi več kot 50 mešalnic in dozirnih centrov, ki skrbijo za končno dodelavo tiskarske barve specifičnim potrebam lokalnih kupcev.

Več informacij na www.siegwerk.com.