Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Nova folija PrintGripTM PE-5000ZW je protizdrsna stopnje R12.
Lintec Europe je v svojo ponudbo vključil nov material PrintGripTM PE-5000ZW za izdelavo kvalitetni proti drsečih talnih oznak. Nova folija je protizdrsno ocenjena s stopnjo R12, njen površinski premaz pa ima dolgoročno obstojnost. Nova različica materiala PrintGrip je bila posebej razvita glede na aktualne potrebe po talnih oznakah zaradi ukrepov pandemije koronavirusa.

Nova folija ne zahteva dodatne laminacije, saj je v osnovi dolgoročno obstojna in protizdrsna ocene R12 (protizdrsna lestvica vključuje stopnje R9-R13; 9 - slabo proti zdrsom, 13 - odlično proti zdrsom). Večina konkurenčnih materialov ima oceno največ R10, zato so tovrstne talne oznake še posebej nevarne in neprimerne za uporabo v mokrih pogojih. Material PrintGripTM PE-5000ZW je Lintec testiral v suhih in mokrih pogojih in po vrednotenju PTV - Pendulum Test Value, v suhih pogojih so testi pokazali vrednosti zdrsa 75, v mokrih 68. To je ekvivalent oceni protizdrsnosti R12, kar pomeni, da so folije zadovoljive za izdelavo talnih oznak in uporabo v različnih prostorih v suhih in mokrih pogojih.

Nov material serije PrintGrip sestoji iz UV-obstojnega PE-filma, ki je premazan s posebnim premazom z delci zdroba. Ta je prekrit s slojem potiskljivega premaza, ki je združljiv s tehnikami eco-solventnega, UV- in lateksnega kapljičnega tiska. Potiskamo pa ga lahko tudi v tehniki sitotiska z uporabo UV- in solventih barv. Lepilni sloj debeline 50 mikronov pa zagotavlja dober in zanesljiv oprijem tudi na materialih, kot so beton, naravni kamen in asfalt.

Več informacij na www.lintec-europe.com.