Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Stroga merila certifikata Material Health Certificate zagotavljajo varnejše tiskanje za živilsko pakiranje.
Actega je nedavno za več kot 25 premazanih sredstev serije FoodSafe prejela potrdilo o skladnosti z merili  certifikata Cradle to Cradle Certified™ za kategorija zdravju varnih materialov. Inštitut za inovacije izdelkov Cradle to Cradle Products jim je podelil zlato zdravstveno potrdilo.

V zdravstvenem potrdilu je uporabljena svetovno priznana metodologija za oceno zdravju varnega materiala. To proizvajalcem omogoča, da izvedo več o kemikalijah, ki se uporabljajo v njihovih izdelkih - tudi glede na različne dobavne0verige - in se izognejo zdravju zaskrbljujočim snovem. Poleg skladnosti s strogimi merili za ocenjevanje vseh sestavnih delov in sestavin izdelkov, zlati certifikat pomeni še izpolnjevanje dodatnih varnostnih zahtev.

Izdelki zato ne vsebujejo nobenih kemikalij, ki presegajo dovoljeno mejno vrednost navedeno na seznamu prepovedanih kemikalij. To preprečuje kopičenje nevarnih snovi v biosferi in vodi do nepopravljivih negativnih učinkov na zdravje ljudi. Izključene so tudi snovi, ki imajo nevarne lastnosti v zvezi z njihovo izdelavo, uporabo in odstranjevanjem. Ocenjeni materiali ne vsebujejo rakotvornih snovi, mutagenih snovi ali snovi, ki bi imele negativne vplive na reprodukcijo ljudi. Izpolnjene pa so tudi vse zahteve preskušanja emisij hlapnih organskih spojin (HOS).

Več informacij na www.actega.com.