Priprava

Fujifilm nadgradil paket rešitev XMF

20171208 Fujifilm XMF Workflow Tilia Griffin
Samodejna izdelava razporeditvenih načrtov tudi za področje velikoformatnega tiska.
Podjetje Fujifilm je nadgradilo programski paket rešitev XMF-Workflow-Suite s programskim dodatkom Tilia Griffin. Ta je proizvod kanadskega proizvajalca programskih rešitev Tilia Labs, omogoča pa samodejno izdelavo razporeditvenih načrtov oziroma razporejanje različnih predlog velikoformatnega tiska na polo za njeno najbolj optimalno rabo. Na tak način je zagotovljeno manj odpadka in nižji proizvodni stroški zaradi manjše oziroma optimalne rabe materiala in manj potrebnega časa za realizacijo naročil.

Preberi več

OneVision predstavil Wide Format Automation Suite

20171127 One Vision Wide Format Automation Suite
Posebnost je nova funkcija One Vision Freeform-Nestings za optimizirano razporeditev opravil na tiskovno formo za optimalno rabo materiala.
Podjetje OneVision je za področje velikoformatnega in super-velikoformatnega tiska ponudilo paket avtomatiziranih programskih rešitev Wide Format Automation Suite. Kot celostna in prilagodljiva programska rešitev priprave omogoča enostavno in pametno razporeditev opravil za optimalno rabo materiala, napredno obdelavo predlog za tisk, urejanje kontur za samodejni razrez … Omenjen paket je namenjen vsem ponudnikom velikoformatnega tiska s ključnimi izzivi na trgu: povečati učinkovitost priprave na tisk, povečati dobiček z optimalno rabo barv, materiala in razpoložljive tiskalniške opreme.

Preberi več

Techkon ponuja nov pristop barvnega vodenja


Inštrumenti serije SpectrDens so eni bolj uveljavljenih rešitev v sodobni grafični industriji.
Techkon je za inštrumente SpectroDens ponudil nov programsko osnovo (firmware), ki vključuje novo ISO-metodo za izračun procesnih tonskih vrednosti posebnih barvnih odtenkov (spot colour tone value - SCTV).

Preberi več

Fogra: Colour Management Café

Fogra je pretekli teden v sredo, 8.11.17, odprla vrata dogodka Colour Management Café. Osredotočili so se na temo ekranskega barvno korektnega predogleda (ang. softproof) na LED-osnovanih prikazovalnih napravah.

Preberi več

Bobst: Novost za montažo fleksotiskarskih plošč

20171103 Bobst Digimount
Smart Digimount je sistem za montažo fleksotiskarskih plošč za fleksotiskarske rotacijske in dodelavne sisteme s zasnovo tehnologije rokavov.
Nova različica montažnega sistema Digimount je popolnoma samodejna rešitev za montažo fleksotiskarskih plošč za različne fleksotiskarske in dodelavne sisteme z zasnovo tehnologije rokavov. Z več elektronskih komponent naj bi nova različica zagotavljala več natančnosti in hitrejšo montažo.

Preberi več

Eye-C: Nov nadzorni sistem tiska etiket

20171025 Eye C Proof RunnerLabel
Primer uporabe nadzorne rešitve Eye-C Proof-Runner Label v tisku etiket.
Nov nadzorni sistem podjetja Eye-C (Eye-C Proof-Runner Label) zagotavlja 100-odsotni slikovni nadzor in deluje pri največji hitrosti tiska, podatkovno pa je neposredno vezan v delovno upravljani sistem. Prvič je bil predstavljen na letošnjem sejmu Labelexpo Europe 2017 v Bruslju (Belgija). Namenjen je nadzoru tiska etiket in gibke embalaže.

Preberi več