Priprava

Kodak podpira posebne barve v poskusnem tisku

20180213 kodak proofsoftware
Orodju za upravljanje poskusnega izpisa so dodane številne nove napredne funkcije.
Podjetje Kodak je nadgradilo programsko orodje za upravljanje poskusnega tiska z možnostjo upravljanja posebnega vijoličnega barvila. Ta je navadno del barvnih kanalov tiskalnikov družin Epson SC-P7000 in SC-P9000.

Preberi več

9 kriterijev korektne vizualne barvne evalvacije

20180212 vizualna evalvacija
Za korektno barvno komunikacijo je potrebno upoštevati 9 kriterijev.
Barvna evalvacija oziroma vrednotenje pozna dva pristopa: vizualnega in meroslovnega. Prvi je seveda bolj subjektiven, odvisen od posameznika (njegovih vizualnih sposobnosti, razmer opazovanja …), drugi pa objektiven in po našem mnenju edino barvno sprejemljiv, saj uporablja eksaktna profesionalna strojna orodja, spektrofotometre. V tokratnem prispevku 1. izida revije Grafičar na temo vizualne barvne komunikacije ne spreglejte 9 pomembnih kriterijev korektne evalvacije.

Preberi več

Še en nakup sistema Cron z nepovratnimi sredstvi

20180212 Cron UV CTcP Kerschoffset
Namesitev nove Cron UV CTcP linije je bila izvedena v skladu z Fogrinimi standardi in potrebami tiskarne.
V tiskarni Kerschoffset v Zagrebu (Hrvaška) so z nepovratnimi sredstvi evropskega sklada za regionalni razvoj (Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike) kupili in že namestili novo UV CTcP Cron linijo za osvetljevanje in razvijanje ofsetnih tiskarskih plošč. Ta šteje že 36. Cronovo namestitev, nameščena je s samodejnim vlagalnikom in modulom za neposredno luknjanje plošč.

Preberi več

Vodnik po aktualnih CTP-sistemih

20180212 vodnik CTP
V tokratnem prvem delu prispevka predstavljamo nekaj uveljavljenih CTP-tehnologij.
Tehnologija CTP (Computer-to-Plate – neposredna osvetlitev plošč) ima svoje korenine v ročnem računalniškem stavljenju. Star večstopenjski način izdelave tiskovnih form je bil zamuden in kompleksen, s prenosom podatkov pa je prinašal številne izgube v kakovosti, predvsem ostrine predlog za tisk. V tokratnem prvem delu prispevka prvega izida revije Grafičar predstavljamo nekaj uveljavljenih CTP-tehnologij oziroma sisteme, ki so na trgu bolj prodajani in v uporabi zadnje leto. V enem od prihodnjih izidov pa ne spreglejte našega drugega dela o uveljavljanih CTP-ploščah.

Preberi več

Nov EFI-jev paket za tekstilni tisk

20180205 efi fiery textile bundle
Podoba vmesnika za upravljanje barvnih izvlečkov predlog za tekstilni tisk.
Podjetje EFI je predstavilo nov paket rešitev Fiery Textile Bundle predvsem za upravljanje industrijskega tekstilnega tiska s kapljičnimi sistemi serije EFI Reggiani. Vključuje nove vtičnike modula Fiery Design Pro, del paketa je tudi nov uporabniško upravljani vmesnik Front-End (DFE) za strežnike Fiery Pro Sever.

Preberi več

Konica Minolta: Nova različica Accurio Pro Flux-a

20180115 Konica Minolta Accurio Pro Flux
Aktualna različica paketa programskih rešitev »Accurio Pro Flux« je 7.6.
Podjetje Konica Minolta je nedavno predstavila novo različico paketa programskih rešitev 7.6. Omenjena orodja omogočajo organizacijo, avtomatizacijo in optimizacijo tiskalniških delovnih tokov. Posebnost nove različice je modul Flux Preflight Pro z integriranim gonilnikom preverjanja korektnosti vhodnih tiskalniških dokumentov z 83 v naprej definiranimi predlogami preverjanja za specifične potrebe.

Preberi več