Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Nova različica GMG COLORSERVER in GMG INKOPTIMIZER 4.6. Na dogodku PRINT 09 je bil prvič predstavljen posodobljen, za uporabo enostaven barvno upravljalni vmesnik GMG s podporo standardizacije tiska in optimizacije porabe.


GMG, proizvajalec naprednih rešitev barvnega vodenja in izdelave poskusnega odtisa je predstavil posodobljeno različico sistemov ColorServer in InkOptimizer 4.6. ColorServer predstavlja programsko rešitev, ki zagotavlja popoln avtomatiziran barvni nadzor nad dokumenti. InkOptimizer pri tem dodatno optimira barvne izvlečke in na ta način zmanjša porabo same barve med procesom tiska.

Glavni izziv nove različice 4.6 je povečati zanesljivost in produktivnost obdelave dokumentov. Glavne prednosti sistema so sledeče.


INTEGRACIJA ADOBE PDF KONFIGURACIJ
Danes skoraj vsaka aplikacija omogoča zapis podatkov v PDF obliki, na žalost pa se tovrstni podatki med seboj dokaj razlikujejo že po sami strukturi, kaj šele barvni karakteristiki. Prav zato je v oddelkih priprave pregledovanje, normaliziranje in upravljanje teh dokumentov mukotrpen in velikokrat kompleksen proces. Kar zadeva posodobljene različice je samo procesiranje od sedaj osnovano na standardni Adobe PDF konfiguraciji, kar zagotavlja korektno obdelavo PDF podatkov v smislu ponastavljanja več-slojnosti, transparenc in elementov prekrivanja glede na ostale Adobe referenčne aplikacije. Več-nivojski jezikovni podatki, posebni dodatni barvni izvlečki in podobno je enostavno možno izolirati pred samo obdelavo.

KONVERZIJE POSEBNIH BARV V CMYK
Mnogo oblikovalcev oziroma operaterjev uporablja za barvne definicije posebne barve. Prav zato in zaradi omejitev določenih tehnik tiska je potrebno te barve pretvoriti v CMYK recepturo. GMG ColorServer si pri tem pomaga s podatkovno bazo GMG SpotColor, pri čemer konverzije teh posebnih barv obravnava v smislu čim bolj primerljivega CMYK strukturiranega odtenka glede na pre-definiran izhodni CMYK barvni prostor.

PROFILEEDITOR Z IZPOPOLNJENO FUNKCIJO PRESLIKAVE BARVNEGA PROSTORA
Novi algoritmi preslikave barvnega prostora zagotavljajo optimalno konverzijo barv med različnimi barvnimi prostori. V primerih, kadar obstoječ barvni obseg zmanjšujemo, rezultati kažejo, da sistema veliko bolj korektno optimira izvlečke od ročno obdelanih.

NE POTEBUJETE POSEBNEGA ZNANJA ZA ZAGON SISTEMA
Poleg intuitivne in razumljive strukture novega grafičnega vmesnika ima sam sistem GMG ColorServer že v naprej nastavljene parametre in vhodne mape za vse aktualne standarde tiska. Torej s trenutkom, ko je sistem nameščen, je že na voljo za obdelavo dokumentov.

OPTIMIRANJE BARVNEGA PROSTORA IN BARVNA REDUKCIJA V ENEM KORAKU
V različici 4.6 sta GMG ColorServer in GMG InkOptimizer neodvisno integrirana in konfigurirana znotraj ene vhodne mape. To za uporabnike obeh rešitev pomeni, da se proces optimiranja barvnega prostora in barvnih izvlečkov izvede z enim samim klikom, kar posledično poveča njihovo produktivnost.

OČITNI ČASOVNI PRIHRANKI
V tej različici je hitrost procesiranja drastično povečana. Hitrost PDF obdelave je najmanj podvojena.

"GMG ColorServer in GMG InkOptimizer 4.6 nudita ugodnosti, ki so nujno potrebne v vsakdanji pripravi za tisk. Omogoča nadzor nad barvnimi izvlečki v okviru kateregakoli pogoja tiska ali tiskovnega materiala«, poudarja Paul Willems, CEO of GMG GmbH & Co. KG., "Prepričani smo, da so aktualni finančno krizni časi idealni za naši rešitvi tako v smislu stroškovne učinkovitosti, kot tudi povečane produktivnosti.«

Več na www.gmgcolor.com.


Kontakt:
GMG GmbH & Co. KG
Bernd Staudt
E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Press contact:
Ruth Clark
E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.