Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Učinkovit nadzor tiskarskih procesov v skladu z mednarodnimi standardi je lahko še bolj enostaven.


GMG, proizvajalec programske opreme barvnega vodenja in rešitev poskusnega odtisa, je predstavil novosti GMG PrintControl in GMG RapidCheck 2.0., ki s prenovljenim grafičnim vmesnikom nudi še enostavnejši standardiziran nadzor nad procesi tiska/izpisa tako tiskarski industriji, repro-studii, naročnikom in ostalim soudeleženim.

IZPOPOLNJEN GRAFIČNI VMESNIK
Obe rešitvi podpirata tako imenovan čarovniški vmesnik, ki uporabnika vodi skozi proces standardiziranega nadzora. Prav zato ni mogoče spregledati nobene pomanjkljivosti procesa, kar znatno poveča zanesljivost in produktivnost nadzora.

INTEGIRAN SISTEM REŠEVANJA NAPAK OZIROMA POMANJKLJIVOSTI
Programska oprema za osnovo uporablja tako imenovano »bazo izkušenj«, ki na primer definira različne standardizirane in umeritvene postopke oziroma konkretno tiskarje opozarja, na kaj morajo biti pozorni, da bodo dosegli rezultate ustrezne kakovosti. Vključuje tudi napotke kako določene težave reševati v prid optimizacije samega procesa.

NPDC PODPORA
V skladu z standardom ISO 12647-2 in -3 obe novosti podpirata referenčno tako imenovano nevtralno krivuljo optične gostote tiska ( NPDC - Near Neutral Print Density Curve), od katere so odvisni vsi umeritveni postopki v smislu zagotavljanja ustreznega sivega ravnovesja.

ISO POROČILO
Poročila rešitev GMG PrintControl in GMG RapidCheck 2.0 so revizijska. Vključujejo ISO navodila, kot tudi informacije za primer ISO/PSO certificiranja. Služijo lahko tudi kot referenca k poskusnemu in dejanskemu odtisu, kar omogoča preverjanje barvne korektnosti v kateremkoli trenutku.

PODATKOVNA BAZA POROČIL
Novost je tudi podatkovna baza analiz specifičnih testov, povprečij, primerjav. Tiskovine analizirane s pomočjo GMG RapidCheck 2.0 so vedno shranjene in uporabne za nadaljnjo analitično obdelavo. Predvsem je dobrodošla ta rešitev za primer digitalnih tiskarskih tehnologij, saj tiskarjem omogoča preverjanje in zagotavljanje konsistentnosti odtisov glede na že izdelane identične odtise preteklih realiziranih naročil.

Vsi interesenti novih opisanih programskih rešitev si lahko namestijo preskusno različico GMG PrintControl/RapidCheck s spletne strani www.gmgcolor.com.

Več informacij na www.gmgcolor.com.

Kontakti
GMG GmbH & Co. KG
Bernd Staudt
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Ruth Clark
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.