Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20160620 Krause PlateStream
Novost Krause Plate Stream.
Podjetje Krause je na letošnji Drupi predstavilo CTP-rešitve celostno samodejnega razvijanja tiskarskih plošč. Predstavili so tudi novo aktualno različico programske opreme Kim Imposition Manager.

Podjetje Krause je svoje izkušnje s področja priprave plošč časopisnega založništva uporabilo v razvoju CTP-rešitev za akcidenčni tisk, to je popolnoma samodejni koncept izdelave plošč IIIB od palete do zlaganja. Rešitve Krause Commercial Line vključujejo delovni sistem, vlagalnik plošč, CTP-osvetljevani modul z luknjanjem, razvijalni modul in zlagalnik z ukrivljanjem in razvrščanjem. Celoten proces poteka popolnoma samodejno od dostave palete plošč do zlaganja.

Programska rešitev Krause Imposition Manager je bila na Drupi predstavljena kot aktualna različica 7.5. Predstavlja osrednje orodje priprave za razporejanje datotek na ploščo glede na zgibalno shemo, omogoča pa uvažanje in izvažanje JDF-datotek in integracijo v različne upravljanje MIS- in druge grafične delovne sisteme. Podpora podatkovnih oblik CSV in XML sistemu omogoča uvoz parametrov zgibanja, tiska, integracije tiskarskih oznak, kar omogoča popolnoma samodejno produkcijo plošč.

Za časopisno produkcijo pa je bil predstavljen nov osvetljevalni koncept plošč Krause Plate Stream z vijoličnim laserjem, ki zagotavlja izdelavo 400 plošč na uro ločljivosti 1.270 dpi. Po besedah proizvajalca so nove CTP-rešitve opremljene z najnovejšo tehnologijo tipal, elektronike in mehanike. Združljive so tudi s kemičnimi sredstvi Blue Fin Low Chem, ki zagotavljajo bolj čisto produkcijo plošč z manjšo porabo kemikalij.

Več informacij na www.krause.de.