Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20170310 quark logo
Nova različica bo na voljo v drugem četrtletju.
Podjetje Quark je nedavno najavilo prihod nove različice osrednje programske rešitve Quark Xpress 2017. Ta prinaša številne nove funkcije postavitve strani predlog za tisk, izboljšane zmogljivosti orodij za upravljanje besedila in tipografije, nove možnosti upravljanja slikovnih in drugih grafičnih elementov, inovativnosti pa ne manjka niti za področje digitalnega založništva. Posebnost je tudi model licenciranja brez omejitev.

Za operaterje in še posebej oblikovalce so dobrodošle nove funkcije urejanja grafičnih elementov, ki se delijo v 4 kategorije: slike, vektorske grafike, besedila in tipografija. Za lažji dostop jih je možno urediti tudi v poseben seznam priljubljenih.

Glede upravljanja slikovnih predlog je denimo omembe vredna nedestruktivna obdelava teh. Posebnosti nove različice so še možnost dela v načinu mešanih delovnih okolij, novo orodje za oblikovanje okvirjev, izboljšano orodje upravljanja barvnih prehodov in orodje za pretvorbo formatov elementov. Za upravljanje besedila so na voljo dodatna tipografska orodja za oblikovanje posebnih ločil citatov, kontur besedil in stolpcev.

Nova različica prinaša tudi izboljšave v upravljanju podatkov izvornih oblik, prilagojeno spreminjanje podatkovnih formatov, izboljšano uporabniško izkušnjo grafičnega vmesnika tako za platformo Mac kot tudi Windows. Podpira tudi izdelavo predlog HTML-5 in bolj prilagodljivo pretvarjanje vsebin glede na želen končni format.

Več informacij na www.quark.com.