Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20170620 GMG Color Server
GMG Color Server 5.0 odlikuje predvsem izboljšana avtomatizacija obdelave podatkov z uporabo vročih oziroma vhodnih map.
Podjetje GMG je nedavno javnosti predstavilo tri novosti svojega programa: nove medije za poskusni tisk, novo programsko opremo za izdelavo barvnih opisov brez uporabe merskih tabel in strežnik za barvno upravljanje.

GMG je v svoj dobavni program nedavno vključil dva nova medija za izdelavo poskusnih odtisov, ki sta združljiva z zahtevami GMG-ja in njihovimi programskimi rešitvami za barvno vodenje. Imenujeta se GMG Proof Media Premium in GMG Proof Media Studio. Nov premaz ju odlikuje z izjemno svetlobno obstojnostjo.

Izdelava barvnih profilov brez uporabe merskih tabel
Podjetje GMG je nedavno ponudilo nadgradnjo programske rešitve GMG Open Color, orodja za izdelavo barvnih profilov. Njegova osnova je patentiran napovedni model vedenja spektralnih odzivov. Ta omogoča izdelavo barvnih profilov tudi brez uporabe posebnih merskih tabel oziroma trakov na tiskovni poli.

Z novimi samodejnimi merskimi funkcijami orodje zazna odzivnost optičnih belil tiskovnega substrata, na podlagi česar prepozna sam medij in poda ustrezni barvni profil medija.

Color Server v novi različici
GMG je predstavil tudi novo različico barvno upravljane strežniške rešitve GMG Color Server 5.0, ki jo odlikuje predvsem izboljšana avtomatizacija obdelave podatkov z uporabo vročih oziroma vhodnih map.

Na osnovi klient-strežnik arhitekturne zasnove, lahko strežniški vmesnik uporabljamo na poljubni delovni postaji omrežja. Omogoča tudi vzporedno delo na strežniku več uporabnikov hkrati. Na ta način je bolj učinkovita in zanesljiva tudi masovna obdelava podatkov v produkcijskih špicah.

Vhodne mape za specifično barvno obdelavo podatkov so centralizirano urejene, kar omogoča uporabo barvno obdelovalnih funkcij vsakemu posamezniku tudi brez posebnega strokovnega znanja. Vhodne mape so vodene tudi na dinamičen način, kar pomeni, da se po obdelavi lahko določeni krovni mapi in referenčni obdelovalni predlogi pripišejo novi parametri obdelave, ki se aplicirajo samodejno tudi v vse predloge podmap.

Barvni strežnik GMG Color Server je povezljiv tudi z delovnimi sistemi neodvisnih proizvajalcev. Posebnost je tudi dodatna opcija nadgradnje s funkcijo SmartProfiler, ki funkcionalnost barvnega vodenja še dodatno razširi. Orodje Paper Adaptation Tool pa omogoča enostavno prilagajanje barvnega opisa poskusnega papirja na barvni opis dejanskega tiska in tiskovnega medija.

Več informacij na www.gmgcolor.com.