Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20171127 One Vision Wide Format Automation Suite
Posebnost je nova funkcija One Vision Freeform-Nestings za optimizirano razporeditev opravil na tiskovno formo za optimalno rabo materiala.
Podjetje OneVision je za področje velikoformatnega in super-velikoformatnega tiska ponudilo paket avtomatiziranih programskih rešitev Wide Format Automation Suite. Kot celostna in prilagodljiva programska rešitev priprave omogoča enostavno in pametno razporeditev opravil za optimalno rabo materiala, napredno obdelavo predlog za tisk, urejanje kontur za samodejni razrez … Omenjen paket je namenjen vsem ponudnikom velikoformatnega tiska s ključnimi izzivi na trgu: povečati učinkovitost priprave na tisk, povečati dobiček z optimalno rabo barv, materiala in razpoložljive tiskalniške opreme.

Upravljanje opravil poteka enostavno in v vsakem trenutku s pomočjo uporabe upravljalnega vmesnika s funkcijo Drag&Drop (Povleci&Spusti). Obdelava se izvaja samodejno s pomočjo v naprej izdelani digitalnih nalogov (Job Ticket) ali integriranih dokumentnih meta-podatkov, lahko pa tudi s prepoznavo posameznih proizvodnih korakov in s temi vezanih obdelovanih funkcij.

Barvna optimizacija izvlečkov je ena funkcij, ki po besedah proizvajalca omogoča samodejno barvno umerjanje in optimalne tiskovne rezultate. Vhodne predloge so pred obdelavo barvno pregledane s strani sistema, uporabnik je opozorjen na vse možne barvne napake in odstopanja. Na ta način že v naprej zagotovimo nemoten in korekten tisk. V tej stopnji gre predvsem za problematično ponastavitev transparenc in normalizacijo predlog za hitro in učinkovito rabo.

Razporejanje opravil s funkcijo Freeform-Nesting je funkcija, ki omogoča zmanjšati odpadek in povečati dobiček z optimalno rabo materiala. Razporeditev različnih opravil izvajamo z uporabo omenjene pametne funkcije tako v načinu razporejanja za tisk v poli ali neskončni tisk.

Cut Line Manager, Tiling & Paneling, Ink Saving in Onyx-connection so integrirane funkcije paketa. Omogočajo samodejno korekcijo rezalnih kontur in izdelavo mask (Cut Line Manager), rezanja predlog večji formatov na več delov za lažje tiskanje (Tiling & Paneling), optimizacijo barvnih izvlečkov (Ink Saving) in nenazadnje direktno povezavo z rastrsko procesnimi sistemi (RIP) znamke Onyx.

Več informacij na www.onevision.com.