Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20180523 coreldraw graphic suite 2018
Aplikacijo CorelDraw 2018 odlikujejo številne nove funkcije, ki jih ne ponuja niti najbolj uveljavljeno orodje Adobe Illustrator.
Podjetje Corel drži obljubo, na letni osnovi je javnosti ponudilo novo različico programa CorelDraw. Natanko eno leto po izidu različice 2017 je sedaj na voljo CorelDraw Graphics Suite 2018, ki je še bolj kreativen, produktiven, inovativen, celovit in prijazen za uporabo. Aplikacijo CorelDraw 2018 odlikujejo številne nove funkcije, ki jih ne ponuja niti najbolj uveljavljeno orodje Adobe Illustrator. Primeren je za vse v grafični produkcijski industriji, ki uporabljajo operacijski sistem Windows, odlikuje pa ga nekaj posebnih profesionalnih vektorskih funkcij in njihova enostavnost uporabe.

Z uporabo Corel-ovega koncepta Content Excange lahko registrirani uporabniki dostopajo do arhiva tisočih digitalnih fotografij z visoko ločljivostjo, več kot 1000 pisav, 350 profesionalno oblikovanih predlog, 2.000 predlog vozil, več kot 500 interaktivnih okvirnih definicij in več kot 600 gradientnih, vektorskih in bitmap polnil.

CorelDraw 2018 je združljiv z operacijskim sistemom Windows 10, 8.1 in 7 (32- ali 64-bitnim) in zahteva strojno opremo s procesorjem generacije vsaj Intel Core i3 ali AMD Athlon 64, minimalno 2GB RAM-a in 1GB prostega trdega diska. Najmanjša dovoljena ločljivost monitorja znaša 1.280 x 720 dpi. Deluje tudi na naprednejših tabličnih računalnikih in omogoča uporabo funkcij, kot je rotacija zaslona in na dotik občutljivo upravljanje.

Nekatere naprednejše funkcije aplikacije CorelDraw 2018 v primerjavi z aplikacijo Adobe Illustrator:
  • novo orodje Symmetry Tool omogoča vektorsko simetrično oblikovanje v več oseh v realnem času.
  • nov orodje Block Shadow Tool omogoča enostavno izdelavo enotno zveznih daljših senc z gradienti.
  • orodje Impact Tool je novo in nenavadno, ki omogoča učinek radialnih in paralelnih oblik. Te so predvsem uporabne v kreaciji učinkov gibanja oziroma pospeševanja.
  • Pointilizer novo orodje za izdelavo gradacij, ki ni omejeno na običajne vzorce točk. Točke imajo lahk poljubno obliko, na voljo so številni točkovni parametri.
  • Funkcija PhotoCocktail omogoča enostavno pretvorbo običajnih bitnih slik v vektorsko mozaično umetnino.

Spletni seminar predstavitve novega programskega paketa CorelDraw Graphics Suite 2018.

Poleg naštetega novo različico aplikacije CorelDraw odlikuje tudi integriran generator QR in UPC črtnih kod, statistika besedila, orodje za izdelavo tabel, orodje za 3-točkovno oblikovanje elips, interaktivno točkovno orodje za oblikovanje linij s funkcijo upravljanja barv.

CorelDraw 2018 je primeren za kakršnokoli grafično pripravo, saj ga odlikujejo tudi datotečne pretvorbene in izhodne zmogljivosti. Izboljšana je podpora podatkovni obliki EPS, uvoz podatkov PDF iz drugih aplikacij z uporabo funkcij gonilnika GPL Ghostscript. Oblikovne predloge lahko izvažamo v 48 različnih oblik podatkov: Adobe Illustrator (AI), AutoCAD (DXF), JPG, PNG, SVG in TIFF. Pregledujemo oziroma uvažamo pa lahko 35 oblik podatkov: Adobe Illustrator (AI), AutoCAD (DXF), EPS, HTML, PDF, PowerPoint (PPT), SVG in tudi stare datoteke aplikacije FreeHand (FH*).

Več informacij na www.coreldraw.com.