LG v Sloveniji z novimi modeli monitorjev

20180702 29WK600 2018
Monitor LG 29WK600.
LG je predstavil nove modele monitorjev za letošnje leto, in sicer dva monitorja za igre ter štiri monitorje za ustvarjalce vsebin in grafične aplikacije, ki so obenem primerni tudi za igre. Tem napravam se bo letos pridružilo še več novih modelov, vendar trenutna ponudba jasno prikazuje ključne prednosti LG-jevih monitorjev. Monitorji, katerih velikost sega od 27 do 38 palcev, so primerni za potrebe tako ljubiteljskih igralcev kot tudi e-športnih šampionov in profesionalnih uporabnikov.

Monitorja za začetnike in profesionalne igralce
LG-jev novi 27-palčni monitor FreeSync z ločljivostjo Full HD nosi oznako 27GK750F-B. Zasnovan je za potrebe najbolj zavzetih igralcev. S frekvenco osveževanja 240 Hz in tehnologijo 1ms Motion Blur Reduction za zmanjševanje zameglitve pri gibanju zagotavlja, da izkušnje igre ne bo poslabšala nejasna slika, saj bodo vsi elementi v gibanju povsem ostri. Monitor nudi vse ključne možnosti za igre: Dynamic Action Sync odpravi zakasnitve vhodnih signalov, Black Stabilizer pa zagotavlja jasno sliko tudi pri najtemnejših odtenkih črne, da lahko igralci brez težav odkrijejo v sencah skrite sovražnike. Monitor je mogoče optimizirati za različne igralske načine, uporabniki pa lahko preklapljajo med načini za prvoosebne strelske igre, strateške igre in drugimi. Prav tako lahko nastavijo svetlost, razmerje slike in podrobnosti senc. Z vgrajenim kazalnim križcem lahko igralci pri prvoosebnih igrah bolj natančno pomerijo v sovražnike.

Drugi model za igralce je 32-palčni napredni igralski monitor 32GK850G ločljivosti QHD (2560 x 1440 točk). S tehnologijo NVIDIA G-Sync se vhodni signal preoblikuje v brezhibno, gladko in hitro premikanje. G-Sync zagotavlja video brez vhodnih zakasnitev, tako da so svetovi na zaslonu neverjetno podrobni in prepričljivi. Seveda je ta zaslon prav tako opremljen s tehnologijami 1ms Motion Blur Reduction, Dynamic Action Sync in Black Stabilizer. Edinstveno oblikovanje monitorja brez roba na treh stranicah zaslona zagotavlja najbolj prepričljivo izkušnjo iger. Možnost Sphere Lighting igralcem omogoča, da z uporabo vrtljivega stikala na zadnji strani monitorja izberejo eno od šestih barv osvetlitve in si pričarajo ustrezno vzdušje.

Monitorji za profesionalne delovne postaje ... in igre
LG-jeva družina izdelkov 2018 WK nudi edinstvene rešitve za profesionalne fotografe, retušerje in video montažerje, grafične oblikovalce, programerje ter razvijalce spletnih strani in aplikacij. Monitorji 29WK600, 34WK650 in 38WK95C lahko prikažejo 99 odstotkov barvnega prostora sRGB, z razmerjem 21:9 pa nudijo več kot dovolj prostora za ustvarjalnost. Glavne nastavitve monitorjev je mogoče izbrati prek okna na zaslonu, tako da ni več potrebe po motečih zunanjih gumbih na ohišju. Videz še dopolnjujeta oblikovanje brez robov na treh straneh ter ergonomsko stojalo ArcLine, ki je nastavljivo po višini, vrtljivo in nudi možnost nagiba. Vse enote podpirajo HDR 10 in dodatno možnost HDR Effect. Ta tehnologija z algoritmi za izboljšanje slike vsebine, ki niso v formatu HDR, preoblikuje v primerljiv visokokakovosten video.

Naslednja modela – 29-palčni 29WK600 in 34-palčni 34WK650 – s tehnologijo FreeSync vključujeta tudi ključne možnosti za igre, kot sta Dynamic Action Sync in Black Stabilizer, s čimer sta kot ustvarjena za delo in zabavo.

38WK95C je vrhunski model za profesionalne delovne postaje. 38-palčni zaslon IPS LED z ločljivostjo WQHD+ (3840 x 1600 točk) nudi štirikrat višjo ločljivost kot monitorji standardne visoke ločljivosti. Ustvarjen je za potrebe spletnih in grafičnih oblikovalcev ter ustvarjalcev pretočnih vsebin, saj je na orjaškem zaslonu s popolno reprodukcijo barv dovolj prostora za več oken. Priključek USB C omogoča enostaven priklop in profesionalnim uporabnikom nudi vse, kar potrebujejo pri delu.

Izkušnja 4K, ko jo potrebujete
Model 27UK850 z razmerjem zaslona 16:9 je odlična izbira za igre ter urejanje videa in fotografij. Kot pri modelih družine WK ta zaslon IPS LED ločljivosti 4K UHD zagotavlja reprodukcijo 99 odstotkov barvnega prostora sRGB, je združljiv s standardom HDR10 in nudi možnost HDR Effect. 27-palčni monitor je skladen s standardom HDCP 2.2, tako da prinaša popolno reprodukcijo tako pretočnega videa in iger v ločljivosti 4K kot vsebin Ultra HD z diskov Blu-ray. S priključkom USB C ga je mogoče priklopiti na praktično katerikoli podatkovni pogon ali predvajalnik. S tehnologijo FreeSync združljivi model 27UD850 je opremljen tudi z LG-jevimi možnostmi za igre, med katerimi sta Black Stabilizer in Dynamic Action Sync, zato je prava izbira za vse, ki želijo uporabljati isti monitor za delo in igro.

Novi monitorji so že na voljo v bolje založenih slovenskih trgovinah.

# # #

LG Electronics
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je vodilno podjetje in tehnološki inovator na področju zabavne elektronike, mobilnih komunikacij in bele tehnike, ki na 125 lokacijah po vsem svetu zaposluje 77.000 ljudi. Z globalno prodajo, ki je v letu 2017 dosegla 55,4 milijarde USD (61,4 triljona KRW), in s štirimi poslovnimi enotami – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance in Air Solution ter Vehicle Components – sodi LG med ene najpomembnejših svetovnih proizvajalcev ploskih televizorjev, mobilnih naprav, klimatskih naprav, pralnih strojev in hladilnikov.

Več informacij na www.LGnewsroom.com in www.lg.com.