Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Corel je nadgradil priljubljen paket CorelDraw Graphics Suite na različico X5. Vsebuje preko 50 novosti in izpopolnjenih funkcij upravljanja dokumentov, upravljanja vsebin, barvnega upravljanja, spletnega urejanja... Izdelek bo v prodaji konec Marca 2010.


Programska oprema CorelDraw je namenjena predvsem operaterjem in oblikovalcem v grafični pripravi. X5 različica je na voljo le za PC osnovo, razvoj vzporedne Macintosh različice je bil ovržen nemudoma z najavo OS X operacijskega sistema.

Popolnoma na novo je zasnovana sinhronizacijska podatkovna struktura oziroma vodilo Corel Connect, ki omogoča enostavnejši, hitrejši in učinkovitejši dostop in povezovanje dokumentov oziroma vsebin na spletu, disku, medmrežju tako v aplikaciji CorelDraw, kot tudi Corel Photo-Paint. Podprtih je tudi preko 100 uveljavljenih oblik datotek.

CorelDraw Graphics Suite tradicionalno vključuje mogočno knjižnico tipografskih znakov, grafik in ostalih grafičnih elementov. Z drugimi besedami preko 10000 slik in grafik visoke kakovosti, 1000 OpenType znakov, preko 2000 grafičnih predlog, preko 350 profesionalnih stilskih predlog ...



Prenovljenih je tudi cel set orodij: »B-Spline«, prilagodljive smerne oznake, izpopolnjeno orodje povezovanja vsebin, izpopolnjeno orodje geometričnih transformacij... Izpopolnjeno je tudi barvno vodenje v smislu razširjenih možnosti izdelave večbarvnih elementov. Spletni grafični vmesnik pa omogoča neposredno napredno urejanje slikovnih vsebin s pomočjo različnih načinov predogleda.

CorelDraw Graphics Suite X5 vključuje naslednje aplikacije: CorelDraw, aplikacijo preloma in izdelave vektorskih vsebin; Photo-Paint, aplikacijo za urejanje slik; PowerTrace, pripomoček za konverzijo bitnih slik v vektorske; Capture in Connect vodilo.

Za več informacij obiščite www.corel.com.