Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20181008 esko fachpack
Webcenter »Quickstart«, delovni sistem za specifične aplikacije embalaže.
Na nedavnem sejmu Fachpack 2018 je belgijsko podjetje Esko (Gent, Belgija) za celostno avtomatizirano proizvodnjo embalaže predstavilo nadgrajene programske rešitve za skrbnike blagovnih znamk, proizvajalce embalaže in vse sodelujoče v proizvodnji te.

Podjetje Esko je posamezne procese izdelave embalaže združilo v eno delovno platformo, ki zagotavlja višjo stopnjo transparentnosti in učinkovitosti proizvodnje. Zagotavlja bolj avtomatizirano delo brez potrebnih ročnih intervencij operaterjev, posledično hitrejšo produkcijo in manj možnih napak. Specifikacije in podrobnosti naročil, cikli izdelave, CAD- in grafične predloge za tisk, zahteve glede proizvodnje in logistike ter drugi pomembni podatki so združeni v omrežen in integriran delovno procesni tok.

Najbolj pomembne novosti Esko-tove programske platforme, ki so bile predstavljene na sejmu Fachpack so sledeča orodja:
  • »Quickstart«-orodja avtomatiziranega gonilnika (Automation Engine) in spletnega centra (Webcenter) - namenjena so specifičnim produkcijskim zahtevam, denimo atraktivne posebne dodelave velikoformatnih panojev. Omenjena orodja vključujejo tudi možnosti upravljanja projekta, tudi kot naročila, podatkovno omogočajo povezovanje Esko platforme s poljubnimi ERP/MIS-sistemi. 
  • Artpro+: Orodje za upravljanje izvornih PDF-predlog za tisk vključuje številne inovativne funkcije, ki z le nekaj kliki zagotavljalo višjo kakovost in korektnost le teh za tisk. Na novo so zasnovane tudi funkcije preverjanja korektnosti omenjenih predlog za tisk, rutinska preverjanja so lahko izvedena samodejno. Orodje za preverjanje korektnosti predlog za tisk embalaže, Artpro+, omogoča tudi prepoznavanje in preverjanje besedila.
  • Artios-CAD in Studio: Orodji, ki sta namenjeni izdelavi konstrukcijskih načrtov in 3D-grafik. Za lažje in bolj učinkovito delo sta povezani z omrežno knjižnico 3D-konstrukcijksih predlog, ki hkrati omogoča samodejno foto-realno upodobitev 3D-scen za namen potrjevanja, trženja in podobnega elektronskega poslovanja na daljavo.

Poleg osrednjih programskih novosti so na sejmu predstavili tudi novosti dodelave, kot je denimo sistem Kongsberg X22. Specifični vitalni deli sistema so izdelani iz lahkih karbonskih materialov, ki zagotavljalo dodelavo najvišjih hitrosti.

Več informacij na www.esko.com.