Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190108 callas
Naposredna avtomatizirana obdelava PDF-datotek skladna s standardom PDF 2.0 je zagotovljena z uporabo orodij Callas Software.
Podjetje Callas Software, en vodilnih proizvajalcev avtomatiziranih programskih rešitev za zagotavljanje korektne kakovosti PDF-datotek in arhiviranje, je objavilo, da so odslej vse njihove rešitve v ponudbi skladne z aktualnim standardom PDF 2.0. Uporabniki rešitev pdfToolbox, pdfaPilot, pdfChip in pdfGoHTML lahko odslej koristijo vse prednosti in nove funkcije, ki jih omgoča standard PDF 2.0.

PDF 2.0 je bil kot ISO-standard sprejet sredi leta 2017, uporabnikom pa omogoča številne nove funkcionalnosti in poslovne možnosti. Z njim in sorodno skladnimi programskimi orodji lahko še bolj optimiziramo delovne procese predvsem v smislu celostne avtomatizacije.

Z orodjem pdfToolbox, ki je namenjeno grafični pripravi in založništvu, lahko uporabniki predvsem preverijo in popravijo PDF-datoteke oboje smerno, torej pri pretvori v in iz različice PDF 2.0. Novost je denimo samodejno pripenjanje različnih izhodnih barvnih opisov (angl. output intent profile) posameznim stranem PDF-dokumenta, enako velja za pripisovanje kompenzacijske črne točke. Orodje omogoča tudi dodajanje in odstranjevanje specifičnih elementov PDF-dokumenta. Podpira tudi obdelavo različnih formatov in različic PDF-datotek, tudi tistih pisarniških in drugih.

Orodje pdfaPilot je namenjeno preverjanju in odstranjevanju specifičnih podatkov oziroma elementov predlog skladnih s PDF 2.0. Zanesljivo obdeluje in pretvarja PDF-datoteke formata  PDF/A ali PDF/UA, to sta datotečna PDF-standarda starejše generacije. Zanju se pričakuje, da bosta podpirala vse funkcionalnosti PDF 2.0 vse do konca leta 2019 oziroma začetka 2020.

Za izdelavo PDF-dokumentov oziroma predlog s pomočjo orodja pdfChip lahko za predloge uporabimo HTML-datoteke, saj jih orodje zanesljivo pretvori v kakovostne PDF-predloge za tisk z vsemi uveljavljenimi funkcionalnostmi standarda PDF 2.0.

Orodje oziroma programski vtičnik pdfGoHTML omogoča pretvorbo zaznamovanih PDF-datotek (angl. tagged PDF) v HTML-kodni zapis, prav tako skladno s standardom PDF 2.0. Vtičnik je brezplačen in združljiv za uporabo v aplikaciji Adobe Acrobat in omogoča omenjeno označevanje oziroma zaznamovanje PDF-datotek.

Več informacij na www.callassoftware.com.