Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190808 Ambiguity
Pisava Ambiguity predstavlja kombinacijo nasprotij.
Pisava Ambiguity je nova v ponudbi Monotype, ki po navedbah ponudnika kombinira tradicionalne in moderne tipografske lastnosti v enem. Novo družino pisav sestavlja pet različic (Radical, Thrift, Generous, Tradition in Normate) in jo je zasnoval Charles Nix. Šteje 70 znakov in je na volj ov 6 različicah krepkosti, na voljo sta tudi dve posebni različici za naslove,

Še posebej zaradi možnosti izbora krepkosti je pisava kar se da prilagodljiva različnim potrebam in je na sploišno sobro berljiva. Poleg omenjenega pa podpira tudi uporasbo različnih širin znakov.

Podrobnosti posamezne različice:
  • Tradition različica uporablja za osnovo velikih črk znake rimskih napisov, male črke pa so oblikovane na osnovi humanističnih pisav. Tipografska razmerja so dobro usklajena na klasično udoben način.
  • Radikal je v nasprotju s tradicionalnimi razmerji in kombinira aktualne uveljavljene tipografske lastnosti: debelejše črke so videti vitkejše in obratno.
  • Thrift je zgoščena različica, združuje vse ozke znake obeh različica Tradition in Radikal.
  • Generous je široka različica, združuje široke znake različic Tradition in Radikal.
  • Normate je različica, ki ni podobna nobeni od prej naštetih različic, je pa kombinacija vseh in na pogled nekaj povsem novega.

Več informacij na www.myfonts.com.