Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20191218 pdftoolbox11
Uporabniški vmesnik je zasnovan bistveno bolj intuitivno, kar zagotavlja enostavnejše upravljanje kompleksnejših delovnih tokov.
Letos v novembru je podjetje Callas Software javnosti ponudilo novo različico sistema avtomatizirane kontrole in arhiviranja PDF-podatkov, to je pdfToolbox 11. Nova različica prinaša izboljšave samodejnih delovnih tokov za pripravo in preverjanje PDF-datotek, kar dodatno zmanjšuje možnost napak. Številne so tudi novosti upravljanja PDF-datotek za področje tiska oznak, etiket, embalaže in transakcijskih tiskovin.

Osnova sistema za upravljanje kompleksnih delovnih tokov orodja pdfToolbox so procesni plani. Ti omogočajo konfiguracije posameznih korakov obdelave podatkov in ustvarjanja pogojevanih opravil.  Za upravljanje daljših verig delovnih tokov je urejevalnik teh popolnoma na novo zasnovan in omogoča upravljanje na način »povleci in spusti«. Nova različica orodja uvaja tudi upravljanje z variabilnimi parametri, ki omogočajo enostavno upravljanje korakov obdelave PDF-podatkov. Podobno so uporabniki lahko v preteklosti upravljali korake zgolj s pomočjo profilov preverjanja.

Najbolj očitne nadgradnje pa je deležna obdelava na način uporabe vročih oziroma vhodnih map strežniške različice pdfToolbox Server s pomočjo uporabe digitalnih naročil in posebnih meta-podatkovnih datotek. S pomočjo teh pdfToolbox Server samodejno prepozna ustrezne datoteke za specifično podatkovno obdelavo, ostale, ki niso v skladu z definicijo digitalnih naročil oziroma meta-podatki, pa ne upravlja.

Na voljo pa je tudi nadgrajena različica namiznega orodja pdfToolbox Desktop. Ta ima dodano že dolgo in težko pričakovano orodno vrstico za enostaven in hiter dostop do najbolj pogosto rabljenih funkcij aplikacije pdfToolbox.

Metapodatki v sodobnih delovnih sistemih igrajo ključno vlogo enostavnega upravljanja kompleksnejših opravil. V namizni različici različici pdfToolbox Desktop 10 so uporabniki pogoje definirali s pomočjo spremenljivk, s posebnim pogovornim oknom so lahko te nastavljali te tudi tik pred izvedbo samega opravila. Z različico 11 pa se prehaja na nov način dela z uporabo omenjenih meta-podatkov, kar zagotavlja uporabniku bolj prijazno delovno izkušnjo, daje pa tudi več funkcionalnih možnosti, denimo preverjanja vhodnih podatkov, interakcije z operaterji ...

Podprti meta-podatki morajo biti zasnovnai po ISO-standardu DPart (Document Part metadata), z njimi uredimo specifične kasnosti skupine ali posameznih strani DPF-dokumenta. Neposredno so integrirani v sam PDF-dokument in drevesno urejajo strukturo le tega. PdfToolbox 11 ponuja na voljo tudi vmesnik za preverjanje omenjenih podatkov DPart.

PdfToolbox 11 omogoča tudi upravljanje PDF-predlog, ki jih je v dodelavi potrebo izsekati oziroma razrezati. Poleg običajne kreacije forme izsekovanja oziroma razreza na osnovi oblike oblikovane podobe, različica 11 uvaja dodaten način definicije oziroma upravljanja te s pomočjo točkovne širitve že integrirane in še tako kompleksne konture izseka.

Izpopolnjena je tudi definicija razčlembe PDF-datotek. PDF-datoteko z integriranim okvirjem izseka lahko enostavno ločimo v dve ločeni PDF-datoteki. Datoteko z informacijami o izseku lahko enostavno izvozimo v druge podatkovne formate, kot so : CF2, DXF ali SVG. Na ta način so podatkovno podprti različni rezalniki poljubnih blagovnih znamk. Iz PDF-datotek lahko razčlenimo tudi samo vsebino in jo preverjamo v skladu z omejitvami korektnih in nespornih objav ali sovražnega govora. Funkcija razčlembe je izpopolnjenja tudi za upravljanje obsežnejših in kompleksnejših transakcijskih PDF-datotek.

PDF-predloge za tampotisk in sitotisk moramo navadno optimizirani v smislu omejenega števila barv oziroma barvnih izvlečkov. V ta namen je odslej na voljo funkcija Spotify, ki vhodne izvlečke pretvori v poljuben niz posebnih barvnih izvlečkov ali omejeno število teh.

Več informacij na www.callassoftware.com.