Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Jorg izpopolnjeno povezuje stopnjo priprave in stopnjo tiska s svojim razširjenim modularno zasnovanim PDF delovnim sistemom, programskim paketom »Prepress-Workflow Production Suite«. Sistem je razširjen v smislu dodanega modula »Inkzone«.

Sistem kot del nadzorne mize tiskarskega stroja.

Razširitev odslej omogoča prenos podatkov obarvanja neposredno na sam tiskarski stroj in so kot referenca uporabljeni tudi za sam nadzor tiska oziroma v sistemu samodejnega upravljanja tiska. Podatki so kompatibilni za uporabo na tiskarskih strojih s samo podporo elektronskega vodenja stroja in vseh priznanih znamk, kot so:  Heidelberg, manroland, KBA, Planeta, Komori, RYOBI, Sakurai in ostalih.

Podatke je možno prenašati neposredno ali posredno. Z drugimi besedami sodobno preko omrežja ali pa kar ročno s pomočjo spominskih kartic, disket... Sam sistem je osnovan namreč tako, da se v čim večji meri prilagaja obstoječim konfiguracijam tiskarn in posebne stroškovno zahtevnejše nadgradnje že obstoječih strojev niso potrebne. Za sam standardiziran sodobni nadzor tiska s spektrofotometričnimi napravami so prav tako na voljo ročni, kot tudi integrirani avtomatizirani sistemi upravljanja oziroma nadzora tiska.

Kot posebnost sistema je tudi modularni del PDF neposrednega rastrskega procesiranja, modul »PDF RIP Pro«. Skupaj v navezi z ostalimi možnostmi oziroma funkcijami obdelave sistema ima uporabnik na voljo na primer:
  • obdelati podatke za CTF ali CTP sisteme,
  • pristno PDF/X obdelavo podatkov,
  • izdelati podatke za samodejano nastavitev obarvanja tiskarskih strojev v obliki podatkov CIP3,
  • rastrsko obdelati podatke v načinu frekvnečnega in amplitudnega hibridnega rastra,
  • barvno obdelati dokumente (tudi za primer izdelave poskusnega tiska),
  • geometrijsko zanesljivo preoblikovati oziroma prilagoditi dokumente...

Opcija rastrskega pregledovanja pred osvetlitvijo filma oziroma plošč.

Celostna obdelava je osnovana v okviru kakovostnih kriterijev standarda 12647, kar omogoča produkcijo tudi v okviru certificiranja Fogra/Ugra. Sistem je prilagodljiv uporabniku in njegovi že obstoječi opremi in s tem omogoča snovanje pol ali polno avtomatizirano vodenega delovnega procesa.

Za več informacij kliknite tukaj.