Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Sibress, eden vodilnih proizvajalcev merilnih sistemov in inštrumentov za vrednotenje kakovosti procesov v flekso- in knjigo-tisku, je nadgradil svojo generacijo nadzornih inštrumentov. Nov produkt »Flexo Control Universal« je namenjen nadzoru kakovosti izdelave flekso-, knjigo- in ofsetnih tiskarskih plošč ter odtisov.

»Flexo Control Universal«.
Predstavlja prenosno rešitev namenjeno uporabi kjerkoli, tako kot na primer njihova flekso nadzorna rešitev »Flexo Control«, novost razvoja Sibress z začetka letošnjega leta.

Nov pripomoček ni bistveno večji od velikosti običajne računalniške miške in je več kot enostaven za uporabo. Namenjen je kontroli rastra, tudi specifičnih rastrskih točk, bar kod na izdelanih flekso ploščah, izdelanih LAMS flekso plošč, jeklenih knjigo-tiskarskih klišejev, ofsetnih plošč, flekso plošč iz elastomera...

Flexo Control Universal lahko meri konvencionalni amplitudni 23 do 85 linijski raster flekso in ofsetnih plošč oziroma frekvenčno moduliran raster velikosti pike vsaj 20 µm. Inštrument je izjemno ponovljiv oziroma zanesljiv, saj deviacija meritev istega merjenca znaša manj kot ±0.5%.

Novi produkt Sibress meri tudi pokrivnost rastra (AM, FM, hibridni raster) oziroma polnih površin na odtisu (papir, karton, film, folija... ). Izpopolnjeni algoritmi dajejo natančne in zanesljive meritve.

Primer vrednotenja AM rastra.
Primer vrednotenja FM rastra.
Primer vrednotenja klišeja za knjigotisk.
Primer vrednotenja FM ofsetnega rastra.
  
Primer vrednotenja odtisa.

Flexo Control Universal ni zahteven in je enostavno priklopljen na običajno delovno postajo preko USB kabla. Glede na dolžino kabla zato omogoča več kot enostavno in neomejeno vrednotenje plošč kakršnekoli velikosti.

Popolnoma samodejna analiza zavidljive natančnosti
Flexo Control Universal meri s pomočjo integrirane RGB barvne kamere s tipalom ločljivosti 1.3 megapiksla. Inštrument sestavljajo LED diode, ki zagotavljajo standardne svetlobne pogoje merjenja, hkrati pa so energetsko učinkovite, saj delujejo v načinu stanja pripravljenosti.

Za zajemanje mikro posnetkov skrbi grafični programski vmesnik »Versatile@flex«, ki je združljiv s sistemi:  Windows 7, Vista in XP. Vmesnik je sistematično optimiziran, omogoča pa samodejno zaznavanje v naprej definiranih želenih rastrskih površin in samodejno analizo teh (RTV, linijaturo, kot rastra... ).

Opcija samodejnega umerjanja, ki je značilna za celo družino produktov Sibress, je ena konkurenčnejših prednosti novosti »Flexo Control Universal«. Lasersko jedkan umeritveni klin, kot del opreme inštrumenta, sestavlja devet meritvenih rastrskih polj s pomočjo katerih opcija samodejnega umerjanja zagotovljeno natančno zanesljivo delovanje inštrumetna. Del opreme »Flexo Control Universal« tvori tudi svetlobna kabina, ki zagotavlja lažje in bolj zanesljivo vrednotenje prosojnih polimernih plošč.

Več informacij na www.sibress.com.