Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Podjetje Linotype je najavilo novo različico programskega vmesnika Font Explorer X za upravljanje z bitnimi pisavami. Na voljo sta Font Explorer X Pro 2.5.1 za Mac platformo in Font Explorer X Server 1.5.2 za Mac in Windows platformo.


Nova različica vsebuje programske vtičnike za »Adobe Photoshop«, »Adobe Indesign« in »Adobe Illustrator« aktualnega programskega paketa različice CS5. Pisave so ob nameščanju s pomočjo Font Explorer-ja v naštetih programih samodejno aktivirane.

S pomočjo vmesnika Font Explorer X Pro 2.5.1 za Mac platformo lahko pisave primerjate med seboj. Integrirana je tudi spletna opcija pregledovanja pisav s spletne trgovine Linotype in neposredno nakupovanje in uporabo teh.

 Za administratorje delovnih postaj z Mac in Windows osnovo je priporočljiva nova različica Font Explorer X Server 1.5.2. S tovrstno strežniško različico je upravljanje pisav delovnih postaj v skupini kar se da hitro in enostavno. Sistemsko je ureditev baze pisav popolnoma hierarhično preurejena, kar se posledično odraža v hitrejšem odzivanju in tekočem delovanju same baze. Izpopolnjene so tudi varnostne funkcije v smislu varnostnega kopiranja. Na voljo je za strežnike z Mac in Windows platformo.

Več informacij na www.fontexplorerx.com.