Tisk (konvencionalni)

Grünig: Nov pralni sistem sitotiska

20200525 G WASH 170XM
Grünigova nova serija pralnih sistemov G-Wash 170 XS-Duo.
Podjetje Grünig je nedavno predstavilo nov pralni sistem sitotiskarskih sit serije G-Wash 170 XS-Duo. Proizvajalec navaja, da ga bo janvosti uradno prestavil na Drupi 2021.

Preberi več

Slovenski EGP z novim Roland 700 Evolution

20200515 manroland egp 2
Nova pridobitev podjetja EGP, Roland 700 Evolution.
EGP, hčerinsko podjetje skupine MSIN Group in je vodilno v Sloveniji na področju ofsetnega tiska kartonske embalaže, je nedavno investiralo v novi tiskarski stroj blagovne znamke Manroland. Njihov novi Roland 700 Evolution je opremljen s številnimi avtomatiziranimi tehnološkimi rešitvami, ki zagotavljajo visoko raven produkcijske učinkovitosti.

Preberi več

Novi Speedmastri in Smart Print Shop

20200402 SpeedmasterXL106
Vsi modeli serije Speedmaster nove generacije že vključujejo funkcije Push-to-Stop in povezavo s sistemom upravljanja tiska Prinect v oblaku.
Podjetje Heidelberg je za letošnjo Drupo pripravilo predstavite nove generacije tiskarskih strojev družine Speedmaster, ki predvsem prinašajo več avtonomnosti in avtomatizacije tiskarskega procesa. Žal je Drupa prestavljena na drugo leto aprila, zato bo na uradno predstavitev strojev po konceptu pametne tiskarne (Smart Print Shop) potrebno še malo počakati. Se pa kljub temu v aprilu letos uradno začenja proizvodnja novih strojev Speedmaster.

Preberi več

Prvi Speedmaster Drupa 2020 gre v Anglijo

20200224 Elle Media Group
Nov Speedmaster generacije Drupa 2020 bo britanski medijski skupini Elle Media Group zagotovil dodatnih 300 ur kapacitete tiska.
Podjetje Heidelberger je nedavno napovedalo prihod svoje nove generacije strojev Speedmaster Drupa 2020. Prvega so že prodali medijski skupini Elle Media Group iz Velike Britanije, naročili so model tiskarskega stroja Speedmaster XL 106-5 + L. Skupina Elle Media Group iz Essexa (Velika Britancija) se ukvarja z založništvom dobrodelnih voščilnic. Nov tiskarski sistem bo nadomestil podobnega, ki je v preteklih treh letih izdelal 210 milijonov odtisov.

Preberi več

Heidelberg na Drupo z novimi Speedmastri

20200213 drupa2020 heidelberg
Heidelberg za Drupo pripravlja premierno predstavitev novih tiskarskih sistemov Heidelberg Speedmaster-drupa-2020-Generation.
Na Drupi bo podjetje Heidelberg predstavilo svoje najnovejše rešitve za tisk in medijsko produkcijo. Obravnavali bodo teme optimizacije procesov in inteligentne od operaterja neodvisne produkcije po konceptu pametne tiskarne - "Smart Print Shop". En vrhuncev sejma bo zagotovo premierna predstavitev nove generacije tiskarskih strojev Speedmaster-drupa-2020-Generation.

Preberi več

Technotrans predstavlja nove hladilne naprave

20191231 beta c R513A
Nova hladilna enota Technotrans Beta C R513A.
Podjetje Technotrans je z rešitvama Alpha C in Beta C R513A ponudilo kombinirano hladilno rešitev za hlajeno pripravo vlažilne raztopine in uravnavanje temperature barvnih sistemov. Zaradi nove procesne tehnologije je sistem energijsko učinkovitejši. Poleg opreme so v skladu z okoljevarstveno EU-regulativo F-Gase predstavili tudi hladilno A1-sredstvo R513A. Negorljivo hladilno sredstvo sprošča majhne količine emisij (GWP) in ne postavlja nobenih strožjih varnostnih zahtev uporabnikom.

Preberi več