Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Presstek, eden vodilnih proizvajalcev in distributerjev digitalnih ofsetnih rešitev, je razširil svoj portfelj tiskarskih plošč z rešitvijo Presstek Aeon. To so termične CTP plošče za tisk večjih naklad oziroma večje vzdržljivosti, visoke ločljivosti, ki ne potrebujejo predgretja.


Aeon je razvil plošče v namen uporabe na razvijalnih enotah valovne dolžine 830 nm, zagotavlja pa, da brez dodatnega pečenja omogočajo tisk naklade od 200,000 do enega milijona. Plošča je bila prvič predstavljena na prireditvi Print 09 v Chicagu.

"Presstek razširja svoj portfelj digitalnih plošč z rešitvami Aeon, neodvisnimi od proizvajalca CTP naprav, " pravi Kathy McHugh, pomočnik direktorja in vodja prodaje za Presstek in dodal, "Aeon nadgrajuje Aurora Pro, našo prvo neodvisno in dejansko kemijsko neodvisno rešitev na trgu. Aurora Pro omogoča uporabo termičnih plošč tako za Presstek osvetljevalne rešitve, kot rešitve drugih proizvajalcev v okviru osvetljevalnih naprav valovne dolžine 830 nm, za tisk naklad do 25,000. Z uvedbo rešitve Aeon sedaj lahko zagotovimo realizacijo naklad vse do milijon odtisov. Z omenjeno rešitvijo je mogoča zanesljiva produkcija oziroma ofsetni tisk visoke kakovosti in obsega."



"Presstek Aeon je kompatibilna rešitev za že močno uveljavljene termično-razvijalne rešitve valovne dolžine 830 nm," je dodal McHugh. "Do leta 2010 bo nameščenih preko 32,000 tovrstnih termičnih CTP sistemov glede na poročilo raziskave »Vantage Strategic Marketing's 'Direct-to' Technologies Report«. Presstek Aeon termične CTP plošče brez predgretja so kompaktne plošče, ki bodo zadovoljile velik del trga."

Presstek Aeon podrobnosti:
  • Upodobitev možna v okviru valovne dolžine 830 nm in CTP sistemov neglede na proizvajalca, vključno s serijo rešitev Presstek's Compass Series in Dimension Pro 800
  • Visoka vzdržljivost (200,000 brez dodatnega pečenja, en milijon s pečenjem)
  • Ločljivost od 1% do 99% RTV pri 200 lpi in podporo FM rastra
  • Visoka občutljivost foto-sloja omogoča izjemno hitrost osvetljevanja
  • Večji izkoristek in bolj učinkovita poraba razvijalca

"Vzdržljivostne karakteristike plošč Presstek Aeon kažejo primernost uporabe za namen tiska katalogov, knjig, revij in obrazcev," je dodal McHugh, "Glede na prednosti in karakteristike zagotavlja večjo ekonomsko učinkovitost."

Več informacij na www.presstek.com ali www.grafik.si.