Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20151104 Rotatek Universal 680
Španski proizvajalec tiskarskih strojev Rotatek predstavil novost družine Universal.
Na letošnjem sejmu Labelexpo je podjetje Rotatek S.A. predstavilo nove koncepte sistema Universla 680 mm, med katerimi je tudi uporaba rokavov za ofsetni tisk.

Patentiran sistem je primeren za realizacijo oziroma produkcijo gibke embalaže, etiket in zložljive embalaže manjših in srednje obsežnih naklad. Po besedah uporabnikov je kakovost tiska primerljiva odtisu globokega tiska.

Nov sistem Universal je na voljo v širinski različici 520 in 680 mm. Na razstavnem prostoru je bila predstavljena širša različica, obiskovalci pa so lahko spoznali tudi novosti polrotacijskega sistema Brava 350 z neposredno dodelavo etiket. Poleg ofsetnih in flekso tiskarskih agregatov je sistem oprmeljen tudi s polrotacijsko enoto za aplikacijo vroče folije, ki v načinu neposredne dodelave porabi tudi do 90 odstotkov manj materiala v primerjavi s posredno. Poleg naštetega je sistem lahko opremljen tudi s plosko sitotiskarsko enoto in plosko enoto za preganje. V tej konfiguraciji izpolnjuje kakršnekoli zahteve kakovostne izdelave etiket.

Koncept uporabe valjčnih rokavov.

Omembe vredna je bila tudi predstavitev servo-vodenega fleksotirskarskega sistema in dodelavnega stroja Digitalis. Vsi strojni moduli omogočajo modularno sestavo sistema v okviru specifičnih želj uporabnika, skratka produkcijo od tiska do dodelave v enem prehodu.

Več informacij na www.rotatek.com