Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20151106 Heidelbergs LED UV
Z novo tehnologijo sušenja imajo tiskarji več možnosti pri izbiri tiskovnega materiala in dodelave.
Vse več akcidenčnih tiskarskih strojev je opremljeno z UV-tehnologijo sušenja. Ena od aktualnih novosti pa so UV-sušilne komore na osnovi LED-svetlobnih diod namesto običajnih žarnic. Tudi podjetje Heidelberg odslej ponuja svoje UV-rešitve sušenja.

Heidelberg je svoje barvne in lakirne sušilne rešitve poimenoval Drystar. Prejšnjo tehnologijo LE-UV, pri drugih proizvajalcih poznano kot HR-UV, H-UV, LEC-UV, so nadomestili z LED-UV, imenovano z blagovno znamko Drystar LED. S tehnologijo LE-UV so tiskarji privarčevali tudi do 50-odstotkov energijskih stroškov, z novo LED_UV pa bodo po besedah proizvajalca tudi do 90-odstotkov.

Drystar LED enota s produkti Saphira zagotavlja tisk hitrosti 18.000 odtisov/uro. Možno jo je povezati v centralni sistem vodenja proizvodnje Prinect Press Center, kar omogoča neposredno upravljanje z zalogami potrošnega materiala.

Drystar LED enota je združljiva s tiskarskimi stroji Speedmaster XL 75, SX 102, CD/CX 102 in XL 106. Vse obstoječe sisteme od leta 2008 dalje pa je z njo možno tudi nadgraditi.

Več informacij na www.heidelberg.com.