Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20160410 KBA NEOXDLR
Hčerinsko podjetje KBA Flexotecnica skupine KBA bo na Drupi predstavilo novo rotacijo za tisk embalaže.
Skupina Koenig & Bauer se bo na Drupi 2016 skupaj s hčerinskim podjetjem KBA Flexotecnica predstavila na 3.000 m2 velikem razstavnem prostoru. Posebnost bo zagotovo nov hibridni CI-flekso rotacijski sistem tiska Neo XD LR Hybrid. Ta omogoča tisk z barvami na osnovi topil ali vodno osnovanimi, pripravljen pa je tudi za uporabo UV-LED (sušenje z UV-LED-sistemi) in EB-barv (sušenje z elektronskim žarčenjem).

Z do dvanajst barvami, razkorakom odtisa od 400 do 1.200 mm, največjo širino odtisa 1.650 mm in hitrostjo tiska do 500 m2/min je nov sistem prilagodljiv različnim zahtevam izdelave embalaže bolj kot kdajkoli prej.

Nov sistem je zasnovan na tehnološkem konceptu »X« strojev serije Evo XD in Evo XG. Neo XD LR podpira tudi različne sušilne module, kar zagotavlja sistemu hibridnost v smislu uporabe različnih vrst tiskarskih barv: na osnovi topil, vodno osnovnih, UV-LED in EB.

Nov sistem je na voljo v različnih konfiguracijah neposrednih strojnih modulov za upravljanje različnih vrst tiskovnih substratov: folije, papirja, kartona in lepenke. Upravljanje stroja pa potek enostavno preko na dotik občutljivih zaslonov na različnih mestih stroja.

Več informacij na www.kba.com.