Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20171017 BOBST M8
Uradna predstavitev novega sistema Bobst M8 je bila letošnjem sejmu Labelexpo Europe.
Podjetje Bobst je javnosti na sejmu Labelexpo v Bruslju (Belgija) letos uradno predstavilo sistem M8 za produkcijo gibke embalaže, ki po njihovih besedah prinaša številne izboljšave in nove možnosti tudi v digitaliziranem fleksotisku etiket.

Platforma M8 je v osnovi digitaliziran sistem fleksotiska, ki omogoča hitro in visoko avtomatizirano produkcijo gibke embalaže, čemur je primarno namenjena. Poleg neposredne funkcije tiska in dodelave omogoča tudi kombinacijo različnih tehnik tiska. Z uporabo funkcije »Digital Flexo« omogoča digitaliziran fleksotisk širine največ 1070 mm in hitrostjo največ 400 m/min. Sistem je opremljen z nadzornimi kamerami, ki zagotavlja popolnoma samodejno upravljanje skladja in barvnega nanosa. Na voljo je tudi tako imenovana 100-odstotna nadzorna kamera, ki zagotavlja nadzor korektnosti odtisa s pomočjo primerjave izvorne PDF-predloge za tisk.

Sistem je združljiv z UV, vodno osnovanimi in barvami na osnovi topil. Nalogi za tisk so enostavno in samodejno nastavljivi s pomočjo uporabe digitalizirane funkcije »Digital-Flexo«, upravljanje teh pa je možno tudi v zadnjem trenutku z uporabo funkcije »Just-in-Time«. V osnovi zagotavlja tisk iz zvitka v zvitek, tiska pa lahko na materiale, kot so različne folije, alu-folije, laminati, papir in podobno. Na voljo obstaja tudi kartonska različica sistema M8, ki omogoča tudi potisk kartonov gramatur vse do 600 g/m2.

Strokovni dnevi Bobst Meerbusch
Pod motom »Strokovnjaki srečajo strokovnjake« bodo v obratu Bobst Meerbusch od 18. do 20. oktobra letos potekali strokovni dnevi na temo industrije zloženk in embalaže iz valovitega kartona.

Bobst Meerbusch bo v svojem kompetenčnem centru gostil pomembnejše akterje industrije. V njem bodo v živo predstavili delovanje številnih embalažnih sistemov, osrednja tema pa bo tema kaširanja. Za vse obiskovalce bo na voljo tudi forum. Zato bodo med drugim predstavili kaširni stroj Foliostar, ki omogoča obdelavo 9000 pol/uro, kar je ekvivalent 150 m/min. Za ogled bosta na voljo tudi izsekovalna sistema zloženk Visiconcut 106 LER 3.0 in Mastercut 1.7 in lepilna linija zloženk Expertfold 110 A2 s polavtomatskim pakirnim modulom Handypack GT.

Več informacij na www.bobst.com.