Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20171222 Presstek 34DI z LED UV
Digitaliziran sistem za suhi ofsetni tisk 34DI odslej uporablja tudi Eco UV in LED-tehnologijo.
Podjetje Presstek, ponudnik digitaliziranih sistemov suhega ofsetnega tiska, je na nedavnem Ipexu predstavil tehnološko različico Presstek 34DI Eco UV. S partnerskim podjetjem Benford so integrirali LED-UV-tehnologijo poznano pod imenom Eco UV. V obratovanju oddaja manj toplote in ozona.

Podjetje Benford je uveljavljen proizvajalec UV- in IR-sušilne opreme iz kraja Holmer Green pri Londonu (Velika Britanija). Omenjena vgrajena sušilna tehnologija sistema 34DI ima LED-UV-zasnovo reakcijske valovne dolžine 395 nm s širino svetlobnih glav 340 mm in jakostjo energije 20 W/cm na samem tiskovnem substratu. Ta odtisom zagotavlja hitro sušenje in obstojnost na različnih tiskovnih substratih, kot so sintetični papir, PVC, vinil, različne folije, metalizirani papirji, kartoni, samolepilni etiketni materiali in drugi.

Del samega sistema so tudi nadgrajene UV-enota za direktno izdelavo tiskovnih form, ki celostno izboljšuje produktivnost in zanesljivost kakovosti izdelave tiskovnih form.

Omenjena LED-UV-tehnologija je trenutno le del sistemov Presstek 34DI, za večjo različico, sistem Presstek 52DI, je na voljo LE-UV-sušilni koncept.

Več informacij na www.presstek.com.