Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20180227 omet xjet
Sistem je hibriden, saj poleg kapljične tehnologije omogoča tudi uporabo fleksotiskarske funkcije.
Podjetje Durst, proizvajalec naprednih digitalnih tiskarskih tehnologij, je v sodelovanju s podjetjem OMET, proizvajalcem tiskarskih in dodelavnih strojev, razvilo nov tiskarski sistem OMET XJet. Hibridna tiskarka zasnova zagotavlja stroškovno učinkovitost in najvišjo stopnjo prilagodljivosti v tisku etiket in embalaže. Sistem OMET XJet je bil javnosti prvič predstavljen na tridnevnem dogodku Durst Digital Days v obratu v Brixenu (severna Italija). Na dogodku so obiskovalci lahko spoznali ene boljših sistemov digitalnega tiska etiket in embalaže.

Nov sistem je zasnovan na hibridni tiskarski platformi, torej z integriranim kapljičnim modulom Durst Tau 330, fleksotiskarskim delom OMET X6 in nekaj enotami za neposredno dodelavo. Večfunkcijska zasnova sistema po besedah proizvajalca zagotavlja stroškovno učinkovito produkcijo. Možnost uporabe kapljične v kombinaciji s fleksotiskarsko tehnologijo tiska in neposrednih dodelavnih funkcij, kot so aplikacija hladne folije, vroče folije, laminacija, lakiranje, izsekovanje in rezanjem; pa zagotavljajo prilagodljivo in visoko kakovostno produkcijo v enem samem prehodu.

Modul Durst Tau 330 je visoko zmogljiva UV-kapljična enota s širino izpisa 330 mm in hitrostjo tiska največ 78 metrov/min pri ločljivosti 1200 x 1200 dpi. Z osembarvno zasnovo (CMYK+W+OVG) in uporabo visoko pigmentiranih barvil zagotavlja visoko kakovostne tiskovne rezultate velikega barvnega obsega, ki omogoča korektno barvno upodobitev 98-odstotkov posebnih odtenkov barvne lestvice Pantone.

Sistem je hibriden, saj poleg kapljične tehnologije omogoča tudi uporabo fleksotiskarske funkcije, kar zagotavlja prilagodljivost sistema v največji meri. Na ta način je možna racionalna masovna produkcija s funkcijami personalizacije, ki predvsem privarčuje čas, zmanjšuje proizvodnje stroške in s tem hitro povrne samo investicijo. Številne prilagodljive možnosti sistema zagotavljajo tudi številne inovativne poslovne možnosti.

Več informacij na www.durst-group.com in www.printing.omet.com.