Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20180308 Manroland varioman f line
Nov sistem Varioman F-Line je hibridna tiskarska rešitev za tisk gibke embalaže.
Nov sistem je plod razvoja dela skupine Manroland, to je Manroland Web Systems, in predstavlja nekakšen hibridni tiskarski sistem za tisk gibke embalaže v zvitku. Sestav vključuje ofsetni tiskarski del neposredno povezan s enotami globokega tiska. Varioman F-Line je po besedah proizvajalca posebej namenjen tisku na folije za izvedbo skrčljivih grafičnih aplikacij. Poleg folij je združljiv tudi s tiskovnimi substrati, kot je papir, aluminijaste folije in podobno debeline od 10 do 300 μm.

Posebnost ofsetnega tiskarskega dela je valjčna zasnova na uporabi ofsetnih rokavov/srajčk. Ta omogoča enostavno prilagajanje formatu in vrsti aplikacije za tisk. V kombinaciji z različnimi neposredno povezanimi avtomatiziranimi funkcijami omogoča še bolj prilagodljivo hibridno produkcijo. Sistem namreč v enem podpira uporabo ofsetne, flekso in globoke tehnologije tiska.

Sistem je na volj v različnih širinskih različicah: 425-850 mm, 560-1120 mm, 625-1250 mm. Neodvisno od različice, konfiguracije in tiskovnega medija omogoča tisk hitrosti do 400 m/min. Glede na uporabo različnih ofsetnih rokavov ofsetni valji omogočajo različne dolžine odvoja od 457 do 914 mm, kar pomeni enostavno prilagodljivost formatu aplikacij v največji meri.

Več informacij na www.manroland-web.com.