Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20181002 bobst 20Seven
Fleksotiskarski sistem s centralnim tiskovnim cilindrom Bobst 20seven.
Švicarsko podjetje Bobst, proizvajalec opreme in ponudnik storitev za produkcijo embalaže in etiket, se je nedavno predstavilo na sejmu Fachpack 2018. Predstavili so številne novosti, med katerimi so po večini rešitve partnerske skupine Revo Technology Team, ki Bobstovim sistemom zagotavljajo celostno avtomatiziran fleksotisk z do 7 barvami na vodni osnovi ali osnovi topil. Omenjene rešitve so za dosledno barvno konsistenco, popolnoma digitaliziran tisk in praktično neprekinjeno proizvodnjo, ki so aplikativne tudi na ozkih rotacijskih sistemih za neposredni fleksotisk M5 in M6.

Glavna predstavitev podjetja Bobst je bil fleksotiskarski sistem Bobst 20seven s sedem-barvno zasnovo, ki lahko uporablja tiskarske barve na vodni osnovi in osnovi topil. Prav tako pomembna je bila predstavitev nove platforme rotacijskega globokega tiska, to je Bobst RS-6003, in nekaterih drugih sorodnih tehnologij tiska.

Predstavitev fleksotiskarskega stroja Bobst 20seven.

Velik poudarek je bil na predstavitvi dodelavne opreme, denimo posrednih kaširnih sistemov CL 750D, CL/SL 850D in 1000), pa tudi celostno integriranih, uporabnikom posebej prilagojenih dodelavnih linij, kot je denimo sistem K5 za vakuumsko aplikacijo metalne folije z uporabo postopkov Alubond- in Alox (Aluminiumoxid - aluminijevoksid) ali pa CO-premazovalne linije, ki so namenjene specifičnim grafičnim aplikacijam z razmejitvenim slojem (živilska embalaža), lakirano alu-folijo in podobno.

Predstavitev stroja za globoki tisk Bobst RS-6003.

Predstavljen Masterflute Touch je visoko zmogljiv kaširni stroj, ki omogoča dodelavo materilov iz zvitka ali v formatu. Različica kaširnega stroja z načinom dodelave iz pole v polo, to je Foliostar, je posebej primeren za ponudnike izdelave osvetlitvenih panojev manjših in srednje obsežnih naklad. Neposredno jo lahko povežemo z lepilno enoto Gapro Nano in vlagalnikom Single Face Pre-Feeder, kar povečuje kakovost in učinkovitost dodelave.

Za področje izdelave embalaže iz valovitega kartona pa so predstavili številne rešitve, ki zagotavljalo visoko zmogljive možnosti izsekovanja in tiska. Predstavili so stroj Masterline, ki z upravljanjem dveh operaterjev omogoča potisk več kot 20 milijonov kvadratnih metrov valovitega kartona na leto. V polni konfiguraciji sistem sestoji iz osmih Masterflex-HD-tiskovnih členov, ploske izsekovalne enote Mastercut 2.1. in podajalnikom z ločevalnikom Breaker 2 Flat Track za samodejno zlaganje na paleto in končno pakiranje.

Obiskovalci Bobstovega razstavnega prostora so lahko spoznali tudi druge sisteme, kot je denimo Inliner FFG 8.20 s produkcijsko zmogljivostjo zlaganja  od 18.000 do 24.000 primerkov na uro; Speedpack, neposredni avtomatski pakirni stroj izdelkov iz valovitega kartona za linijski sistem Bobst Inliner, in nadzorni sistem kakovosti Premium Gap Control (100-odsotni nadzor) ...

Več informacij na www.bobst.com.