Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20181015 KBA Mobile Console
Koenig & Bauer zasnoval rešitev na umetni inteligenci. Na sliki prikaz uporabe mobilne upravljane konzole.
Skupina Koenig & Bauer je ponudila programski algoritem »Active corner«, s katerim v naprej predvidimo morebitne strojne napak oziroma okvare. Prvič so rešitev predstavili na letošnjem sejmu Ifra World Publishing Expo v Berlinu (Nemčija). Poleg omenjene novosti so predstavili tudi svojo preostalo grafično ponudbo.

Zaradi vse manjšega števila investicij v novo strojno opremo in posledično vse večjega števila starejših strojev v grafični industriji trg izkazuje vse več potreb po storitvah podpore. Poleg različnih strojnih in programskih nadgradenj starejših sistemov je vse več potreb tudi po digitalizaciji teh.

Digitalizacija vključuje rešitve razširjene navidezne realnosti, mobilne upravljane konzole in različna digitalna analitična orodja. Posebna novost je pametni programski algoritem, ki je zasnovan na umetni inteligenci in metodah optimizacije, s čimer lahko tiskarji predvidijo morebitne strojne napake in okvare v naprej, izvajajo potrebna vzdrževalna dela, s tem pa se izognejo nerazpoložljivosti obratovanja. 

Več informacij na www.koenig-bauer.com.