Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190331 cutstar speedmaster162
Prvi velikoformatni Cutstar na tiskarskem stroju Speedmaster XL 162.
Nemška tiskarna Saxoprint s ponudbo spletnega tiska ima prvi ofsetni tiskarski stroj Speedmaster-XL-162 z integriranim krožnim rezalnikom Cutstar, ki poleg vzdolžnega omogoča tudi prečni rez. Ta je bil razvit v sodelovanju omenjene tiskarne in podjetja Heidelberg. Skupni sestav v izmeri 50 m tiskarni poleg osem barvnega tiska odslej zagotavlja večjo učinkovitost velikoformatnega tiska na način tiska iz zvitka v rezan končni format.

Novost je še posebej primerna za tiskarne z večjim obsegom opravil dnevno, omenjena jih obdela okvirno 5000 na dan. To je možno, ker več različnih  predlog za tisk porazdelijo na en večji format, zaradi integracije rezalnika pa odslej lahko za tisk uporabljajo material v zvitku, s paletami pa operirajo zgolj v dodelavi. Na omenjen združevalni način tiska predlog je tudi manj priprave in nastavitev tiska, kar dodatno poveča produkcijsko učinkovitost in zniža proizvodne stroške. Rezalnik Cutstar odlikuje izjemna natančnost neposrednega razreza, to je ±0.3 mm, kar omogoča tudi proizvodnjo z neposredno nadaljnjo dodelavo, kar predstavlja najvišjo stopnjo učinkovitosti, saj je operiranja s paletami najmanj. Na ta način v tiskarni zatrjujejo, da so proizvodnji stroški lahko tudi do 30 odstotkov nižji.

V Heidelbergu so nad pridobitvijo več kot zadovoljni. V prihodnje načrtujejo, da bo opisan prvi tovrstni sestav velikoformatnega tiska del redne ponudbe konfiguracij. Rezalnik Cutstar je enostaven tudi za upravljanje s tiskarskim strojem, saj je neposredno povezan v centralni upravljalni sistem Heidelberg Prinect.

Več informacij na www.heidelberg.com.