Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Heidelberg bo na Ipexu predstavil svojo novo konfiguracijo Speedmaster CX 102. Stroj za tisk formata 3B z zmogljivostjo hitrosti tiska do 16.500 pol/uro, kar je nekaj vmes med konfiguracijama Speedmaster SM 102/CD 102 in Speedmaster XL 105.

Speedmaster CX 102.

Z razširjeno paleto strojev formata tiska 70 x 100 cm bo Heidelberger dodatno podpirl tako akcidenčni komercialni, kot tudi embalažni tisk. V konfiguraciji stroja CX 102 so zajete napredne tehnologije modela XL 105, to so tehnologije »Peak-Performance«. Poleg že uveljavljenih tehnologij XL, kot so: popolno avtomatizirano nastavljanje vlagalnega in izlagalnega sistema, dinamične zavore pol... so del sestava tudi izpopolnjena zmogljivejša vodila, valjev, itd. Izpopolnjena in močnejša je tudi sama konstrukcija, kar se odraža v manjših vibracijah stroja med tiskom oziroma posledično v večji stabilnosti tiska tudi pri največjih hitrostih produkcije.

Kot posebnost novosti je širok obseg tiskovnih materialov, vse od papirja do kartona za izdelavo embalaže. Modularna zasnova stroja omogoča zadovoljitev in prilagajanje konfiguracije še tako zahtevnim kupcem. Osnovno konfiguracijo je možno nadgraditi s klasično lakirno enoto, UV osnovano lakirno enoto, UV sušilcem, dvojnim lakirnim členom in tudi z enoto za aplikacije s hladno folijo.

V zvezi z avtomatizacijo je CX 102 opremljen s številnimi funkcijami za samodejno upravljaje plošč, barv, kot tudi samih pol. Stroj je v ta namen opremljen s sistemom »Prinect Press Center«, za dejanski nadzor odtisnih pol na samih tiskovnih agregatih pa je na voljo sistem »Sheetfed Control«, ki v navezi z merilno opremo oziroma sistemom »Prinect Inpress Control« omogoča neposredni barvni nadzor in upravljanje tiska.

Z ekološkega vidika rešitev Speedmaster CX 102 omogoča tisk z manjšo oziroma celo brez prisotnosti alkoholne vlažilne raztopine. Dodatna periferija oziroma sistema kot sta »AirStar« ali »CombiStar« pa znatno prispevata še k povečanju energetske učinkovitosti stroja. Kar zadeva že omenjeni  »Prinect Inpress Control« pa ta znatno zmanjša čase priprave in posledično količino odpadnega papirja, kar povprečno pomeni le 100-150 pol makulatur na delovni nalog.

Za več informacij o rešitvi Speddmaster CX 102 kliknite tukaj.
Za več informacij o podjetju Heidelberg kliknite tukaj.