Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20200515 manroland egp 2
Nova pridobitev podjetja EGP, Roland 700 Evolution.
EGP, hčerinsko podjetje skupine MSIN Group in je vodilno v Sloveniji na področju ofsetnega tiska kartonske embalaže, je nedavno investiralo v novi tiskarski stroj blagovne znamke Manroland. Njihov novi Roland 700 Evolution je opremljen s številnimi avtomatiziranimi tehnološkimi rešitvami, ki zagotavljajo visoko raven produkcijske učinkovitosti.

Podjetje EGP je bilo ustanovljeno leta 1958, s stalnimi investicijami v novo in napredno tehnologijo v koraku s časom svojim strankam še danes zagotavljajo visoko kakovostne embalažne izdelke. Njihov poslovni program je specializiran za izdelavo kartonske embalaže za farmacijo, osebno nego, kozmetiko in živila. Ta izpolnjuje vse stroge kriterije evropske unije, odlikuje jo izjemna kakovost, v vseh šestih desetletjih pa tudi kratek izvedbeni čas.

Zvone Hrovat, generalni direktor EGP: "Svojo proizvodno linijo smo že od samega začetka vedno nadgrajevali in modernizirali z novimi tiskarskimi stroji in novimi orodji in najsodobnejšo napredno tehnologijo tiska v okviru standardiziranih delovnih postopkov, s čimer še danes zagotavljamo izdelke odlične kakovosti. Naše storitve so zasnovane na dolgoročnih odnosih z našimi strankami. Veseli smo naše najnovejše naložbe. Naše poslovanje se širi in tiskarski stroj Evolution popolnoma ustreza našim potrebam".

Aktualno investicijo so v EGP-ju izvedli kmalu po nakupu predhodnega stroja Roland 700 z modulom za neposredno plastificiranje in modulom za dvojno premazovanje/lakiranje. Novi šest barvni Roland 700 Evolution v povezavi s modulom za dvojno premazovanje in modulom za aplikacijo hladne folije bo EGP-ju zagotovil še višjo stopnjo produktivnosti in odzivnosti na potrebe trga. Odlikujejo ga namreč številne napredne in avtomatizirane funkcije delovanja, kot so: hitri zagon (Quick Start), simultana menjava plošč (Simultaneous Plate Loading - SPL) in avtomatsko pranje sistema, ki se izvaja sočasno s procesom samodejne menjave plošč.

V podjetju EGP se zavedajo, da je visoka kakovost embalaže zahteva njihovih strank, skrbniki blagovnih znamk so prepoznali embalažo kot glavni prepoznavni element na trgu. Prav zato je novi sistem opremljen z modulom za napredno barvno upravljanje Manroland InlineColorPilot, ki zagotavlja visoko kakovost in barvno korektnost tiskovin, nenazadnje pa tudi prihrani veliko s tem povezanih stroškov.

Radenko Mijatović, generalni direktor pri MSIN in lastnik podjetja EGP, je prepričan, da bo novi stroj Evolution podjetju pomagal uresničiti svoje razvojne ideje:“Zadovoljni smo z aktivnostmi in odločitvami podjetja EGP. Je eno vodilnih in gonilnih sil v skupini. Z rastjo poslovanja smo razumeli, da potrebujejo nadgradnjo strojnih kapacitet, s čimer bodo lahko sledili tudi nadaljnji poslovni strategiji. Sistem Roland Evolution kot najbolj aktualna ofsetna tiskarska rešitev grafičnega razvoja, je naša pričakovanja glede zmogljivost več kot izpolnil. Močno verjamemo, da bo naša aktualna naložba izpolnila naše razvojne cilje.”

Mario Barišić, generalni direktor pri Manroland Adriatic: "Zelo smo ponosni, da je podjetje EGP, naš zvesti partner, ponovno največ zaupanja izkazalo naši tehnologiji. Kot je že omenil gospod Hrovat, smo njihov stroj Evolution opremili z najvišjo stopnjo avtomatizacije delovanja. Z dolgoročno sklenjeno podporo in zagotavljanjem naših izdelkov najvišje kakovosti verjamemo, da bomo podjetju EGP omogočili stopiti korak naprej. Potrudili se bomo tudi v bodoče, da jim tudi v  bodoče izpolnimo vsakršne potrebe, že v naprej se veselimo njihove uspešne uporabe našega stroja Evolution.”

Več informacij na www.manrolandsheetfed.com.