Dodelava

Baumer hhs: Plug & Glue-koncept je patentiran

20200116 baumer hhs patent
Patent koncepta Plug & Glue potrjen tudi na drugi stopnji.
Podjetje Baumer hhs, proizvajalec industrijskih lepilnih sistemov, tipal in optičnih kamer s povezanimi sistemi za nadzor kakovosti, je pri evropskem patentnem uradu patentiralo tehnološki koncept Plug & Glue.  Konkurenčno podjetje Nordson, prav tako ponudnik rešitev za nanos in dodelavo z lepili, premazi, umetnimi, tesnilnimi in bio-materiali, se je že pritožilo na odobritev patenta.

Preberi več

MGI & Konica Minolta: MGI Jetvarnish 3D One

20191114 MGI JETvarnish 3D One
MGI Jetvarnish 3D One omogoča digitalno nanašanje klasičnega in UV-lakirnega sredstva v debelini od 21 do 116 μm.
MGI in Konica Minolta sta evropski javnosti premierno na dogodku ELC 2019 predstavila nov vstopni model sistem digitalne dodelave MGI Jetvarnish 3D One. Ta omogoča digitalno lakiranje polnih ali delnih površin digitalno ali ofsetno natisnjenih tiskovin.

Preberi več

Horizon nadgradil znašalni sistem VAC

20191027 Horizon VAC
Sistem VAC-L600H.
Od uvedbe leta 2016 je sistem Mark III že tretja generacija sistema za zanašanje in spenjanje blagovne znamke Horizon. Po navedbah japonskega proizvajalca je nov znašali del zasnovan z individualno zračno vodenim sistemom znašalnega bobna, kar sistemu VAC-L600H zagotavlja nemoteno in zanesljivo znašanje tudi bolj kritičnih papirjev neodvisno od formata.

Preberi več

IST Metz: Novi LED-UV-sistmi za tisk etiket

20191015 ist metz ledcure
LEDcure SCR in eksimerna svetila bistvo predstavitve podjetja IST Metz na letošnjem Labelexpu.
Podjetne IST MEtz je na letošnjem sejmu Labelexpo Europe 2019 predstavilo nove UV-rešitve sušenja. UV-LED-sistemi LEDcure SCR omogočajo enostavno nadgradnjo strojev za tisk etiket.

Preberi več

Böwe Systec: Fusion Cross 24K & Fusion Speed

20191004 fusion cross k24
Böwe Systec z novimi sistemi Fusion Speed nadgradil ponudbo rešitev Fusion.
Podjetje Böwe Systec je nedavno javnosti predstavilo dva nova dodelavna sistema Fusion Cross in Fusion Speed, ki med rešitvami serije Fusion zagotavljata višje hitrosti dodelave. Nov sistem Fusion Cross 24K obratuje s 24.000 takti/uro, Fusion Speed pa 30.000 takti/uro. Prvi bo na voljo v februarju 2020, slednji pa prvič v živo na voljo za ogled na prihajajoči Drupi 2020.

Preberi več

Leonard Kurz: Direktna izdelava metalnih učinkov

20190913 Digital Metal Leonard Kurz auf der Labelexpo
Leonard Kurz z integracijo modula DM-Jetliner omogoča direktno izdelavo površinsko sijajnih metalnih učinkov etiket.
Podjetje Leonhard Kurz bo na letošnjem Labelexpu Europe v Bruslju (Belgija) predstavil možnost direktne dodelave etiket s površinsko sijajnim metalnim učinkom. Z integriranim modulom DM-Jetliner na sistemu digitalnega tiska HP Indigo 6900 bodo v živo predstavili njegovo delovanje in izdelavo omenjenega učinka z barvnim pretiskom za še več vizualno atraktivnih učinkov.

Preberi več