HP: Pack-Ready-laminiranje gibke embalaže

20170613 HP Pack Ready Laminiranje
Pack-Ready-laminiranje je namenjeno digitalno potiskani in lakirani gibki embalaži na tiskarskih sistemih HP Indigo.
Patentirana rešitev Pack-Ready-laminiranje proizvajalca HP Indigo naj bi predvsem skrajšala čas dodelave digitalno potiskane in lakirane gibke embalaže na tiskarskih sistemih HP Indigo. Predstavljena je bila na letošnjem sejmu Interpack v Düsseldorfu (Nemčija), v postopku laminiranja ne uporablja posebnega dodatnega lepila.

Pack-Ready-laminiranje je namenjeno posebej gibki embalaži tiskanim na sistemih HP Indigo 20000, 8000 in WS6800. Po besedah proizvajalca ta zagotavlja gibki embalaži želeno geometrijsko obliko, kar je novost v ponudbi izdelave gibke embalaže. Dejansko prvič je bil koncept Pack-Ready predstavljen že na Drupi 2016. Predstavljeni sta bili tehnologiji Pack-Ready-Lamination (debelejše premazovanje) in Pack-Ready-Film (tanjše premazovanje).

Hp je na sejmu Interpack 2017 koncept Pack-Ready-laminiranja predstavil kot del produkcijske linije na zahtevo, sestav katere je bil osrednji digitalni tiskarski sistem HP Indigo 20000 Digital Press, Pack-Ready-Film dodelavni modul in neposredni polnilno varilni modul proizvajalca Bosch.

Trenutno so rešitve Pack-Ready še v testni beta fazi, začetek prodaje je načrtovan za konec letošnjega leta.

Več informacij na www.hp.com.