Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20180213 kolbus muller martini
Področji poslovanja za lepljeno in knjižno vezavo odslej domena podjetja Müller Martini.
Müller Martini prevzel del programa podjetja Kolbus, to sta področji rešitev za lepljeno in knjižno vezavo. Zraven sodijo tudi storitve in prodaja rezervnih delov. Podjetje Kolbus je del poslovanja predalo zato, ker se v prihodnosti želi osredotočiti na razvoj grafičnih rešitev za avtomatizirano izdelavo embalaže in knjižnih platnic ter rešitev za livarsko industrijo oziroma z njo povezano izdelavo delov.

Strukturne spremembe so v zadnjih letih spremenile grafično industrijo, trg je postal znatno manjši in bolj raznolik. Tržne spremembe imajo tudi neposreden vpliv na stranke/odjemalce, ki se soočajo z novimi poslovnimi modeli, ki zahtevajo vse več digitalizacije in avtomatizacije procesov. S povezovanjem potenciala dveh podjetij, torej osebja, znanja, tehnologij in infrastrukture, bo Müller Martini dolgoročno lahko še naprej konkuriral na trgu.

Knjigoveški program podjetja Kolbus bo odslej tržen bo blagovnim imenom Müller Martini Buchbinde-Systeme, ki bo del poslovnega programa skupine Müller Martini. Kot neodvisna tovarna s sedežem v Rahdnu (Nemčija) bo delovala z vsemi 250 zaposlenimi v obstoječem knjigoveškem programu.

Kolbus ostaja pod vodstvom direktorja Kai Büntemeyerja z 900 zaposlenimi gledano globalno in bo osredotočeno na razvoj tehnologij avtomatizirane dodelave embalaže in knjižnih platnic ter rešitev za livarsko industrijo.

Več informacij na www.mullermartini.com in www.kolbus.com.