Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190722 hoenle labelexpo 2019
Zračno hlajena enota za visoko zmogljivo sušenje LED powerline Flexo proizvajalca Hönle.
V hali 4, razstavni prostor 4 B67, bruseljskega sejmišča bo proizvajalec UV-rešitev Hönle v okviru sejma Labelexpo Europe 2019 predstavil svoje napredne sušilne rešitve za področje fleksotiska, digitalnega embalažnega tiska in tiska etiket. Ena izmed predstavljenih rešitev bo visoko zmogljiv LED-sušilni sistem LED powerline Flexo, ki je namenjen sušenju visoko reaktivnih fleksotiskarskih barv.

Največja jakost sevanja omenjene LED-sušilne enote znaša več kot  25 W/cm². Odvisno od vrste fleksotiska je na voljo zračno in vodno hlajena različica. Na vodno hlajeni različici je zasnovana tako imenovana UV/LED-hibridna različica. Z izmenjavo vložkov se lahko hibridni sistem uporablja za običajno UV- ali LED-sušenje. Krmilnik enote samodejno zazna vstavljen vložek in samodejno prilagodi vse nastavitve.

Predstavljen pa bo tudi nov sušilni koncept Jetcure LED, ki je na voljo v dveh različicah. Obe sta zračno hlajeni, zrak prihaja v enoto od zgoraj, različno pa je odvajanje tega. Različica Jetcure LED T odvaja zrak z obeh strani navzgor in je v prvi vrsta namenjena sušenju izpisov na kapljičnih tiskarskih sistemih. Na te je LED-UV-enota gibljivo vgrajena v ohišje oziroma vodila izpisnih glav tiskalnika ali pa fiksno na navijalno enoto.

Jetcure LED S je posebej primeren za prosto montažo na vodila izpisnih glav tiskalnika. Ta različica zrak odvaja le na eni strani, zrak se sprošča bočno, kar preprečuje dotok zraka neposredno na izpisne glave, kar lahko vpliva na kakovost tiska.

Sistemi Jetcure LED dosegajo jakost sevanja večje od 18 W/cm² in so namenjeni učinkovitemu sušenju tiskarskih barv in lakov. Na voljo sta 20 in 40 milimetrska širinska različica, vežemo jih lahko v različno široka zaporedja. Valovno dolžino je možno natančno upravljati glede na uporabljeno barvo.

Več informacij na www.hoenle.com.