Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Izsekovalni sistem MK Mastermatrix 106 CSB je namenjen industrijski in obsežni proizvodnji.
Podjetje Heidelberg svetu premierno predstavlja nov visoko zmogljiv izsekovalni stroj MK Mastermatrix 106 CSB, ki omogoča obdelavo 9.000 pol na uro. Posebnost novega stroja je predvsem hitro vpenjanje izsekovalne matrice, kar znatno skrajša čas priprave stroja tudi do 70 odstotkov. Nov sistem je po navedbah proizvajalca združljiv tudi z vsemi obstoječimi izsekovalnimi orodji. Krožni noži na izhodnem delu pa s pomočjo hidravličnega upravljanja omogočajo enostaven vklop in izklop ter nastavitev teh.

Glavnina matrice izsekovalne forme je integrirana v samem delovnem sistemu Prinect. "Prinect Scheduler" v pripravi izsekovalnega sistema optimizira opravilo izsekovanja, ta podatke za posamezno opravilo samodejno pošlje v izsekovalni sistem, tudi format pole za samodejno prilagoditev vlagalnika. Poseben sistem optičnega zagotavljanja skladja "Master Set" zagotavlja skladje izsekovanja glede na odtis za vsako polo posebej. Pogon stroja je zasnovan na odmični gredi, kar zagotavlja njegovo gladko in tiho delovanje.

Heidelberg je že spomladi v serijo MK izsekovalnih sistemov dodal dva modela Powermatrix 106 CSB in Promatrix 145 CSB. Za manj obsežna opravila dodelave embalaže in komercialnih tiskanih aplikacij bodo v ponudbo dodali še dva nova laserska rezalnika Dimatrix, ki sta po navedbah Heidelberga ​​trenutno še v preskusni fazi obratovanja. Njuna predstavitev je predvidena v letu 2021. Oba stroja naj bi opcijsko omogočala tudi funkcijo žlebljenja, omogočala pa bosta obdelavo hitrosti 3000 pol na uro.

Več informacij na www.heidelberg.com.