BBC potrdil ustreznost Canonovih kamer za HD-produkcijo

Canon je sporočil, da sta bila modela videokamer Full HD XF305 in XF300 s strani televizijske hiše BBC uvrščena na seznam potrjenih kamer visoke ločljivosti. To pomeni, da sta Canonovi kameri primerni za snemanje televizijskih oddaj v visoki ločljivosti in njihovo predvajanje na HD-kanalih korporacije.

Model kamere XF305 FSR.

Obema kamerama so že junija 2010 potrdili ustreznost za neodvisno produkcijo, zdaj pa sta tudi na seznamu primernih za interno BBC-jevo produkcijo. Po preizkusnem obdobju se je televizijska hiša odločila za nakup modelov XF305, prve modele pa so prejeli decembra 2010.

Kieran Magee, direktor za trženje profesionalnih rešitev pri Canonu Europe, je ob tem dejal: »Serija XF300 je bila posebej zasnovana za zagotavljanje izjemne slikovne kakovosti in prilagodljivosti delovnim tokovom v različnih profesionalnih okoljih. Canon je pri razvoju teh kamer sodeloval z mnogimi televizijskimi hišami, BBC-jeva odločitev pa odraža naša prizadevanja zagotavljati slikovno odličnost in prisluhniti strankam.«

O videokamerah XF305 in XF300
XF305 in XF300 sta bili predstavljeni aprila 2010 na sejmu NAB v Las Vegasu. Sta prvi ročni videokameri z datotečnim formatom, ki uporabljata nov snemalni kodek MPEG-2 Full HD (4:2:2) in hitrost prenosa podatkov do 50 Mb/s.

Obe revolucionarni kameri imata Canonov objektiv HD video serije L, visokonapreden procesor DIGIC DV III in ergonomsko obliko, ki ponuja napredno mobilnost in vsestranskost. Canonov tretjinski sistem tipal 3CMOS zagotavlja izjemno barvno natančnost, širok svetlobni razpon in majhen šum.

Oba modela snemata na pomnilniške medije CompactFlash in imata širok nabor funkcionalnosti, vključno s spremenljivo slikovno hitrostjo, in velik izbor slikovnih in prilagoditvenih možnosti.

Celoten seznam na BBC-ju potrjenih videokamer visoke ločljivosti in nastavitev si lahko ogledate tukaj.

Več informacij o XF305 in XF300 je na voljo na Canonovem profesionalnem omrežju.

###

O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 116 državah in z več kot 11.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 znamenom izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canon je prepričan, da je upoštevanje interesov družbe in okolja neločljiv del dobrih poslovnih praks. To izraža tudi skozi korporativno filozofijo Kyosei - živeti in delati za skupno dobro.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.
Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Več informacij o podjetju Canon Adria je na voljo na: www.canon.si


PR kontakt:

Tomaž Lukman
MA marketing d.o.o.
Stara cesta 23
1360 Vrhnika
Tel.: +386 (1) 750 20 81
Mob.: +386 51 604 917
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Dodatne informacije:

Melita Gramc
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: +386 (1) 530 87 32
Faks:+386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
www.canon.si