Izobraževanje

Sistem kakovosti v izobraževalnem procesu


Kakovost je skladnost z zahtevami.
Pojem kakovosti je močno prisoten v dnevnem žargonu. Le malo uporabnikov pa pozna njegov dejanski pomen in še redkejši so tisti, ki poznajo in se zavedajo njegovega obsega ter predvsem, kaj nam je uveljavitev kakovosti omogočila. Razumevanje pojma kakovosti je raznoliko, kot je raznolika narava vsakega posameznika, in prav to dejstvo je hkrati največja težava pri zagotavljanju sistema kakovosti v gospodarski in negospodarski panogi. Gre torej za pojem, s katerim so se ukvarjali številni teoretiki, kot npr. Juran, Deming, Feigenbaum, Pirsing, Garvin, Ishikawa, Taguci, Crosby idr. Več na to temo nikar ne zamudite v tokratnem izidu revije Grafičar.

Preberi več

Drupa Preview - nova spletna platforma


Drupa širi digitalno ponudbo s spletno platformo Drupa Preview, ki bo na voljo od oktobra dalje.
Nova spletna platforma Drupa Preview bo razstavljavcem in obiskovalcem od oktobra ponujala dodaten kanal za stik z grafično industrijo, razpravo o aktualnih grafičnih temah in trendih ter predstavitev ponudb. Portal bo razdeljen na 3 različne sklope: konference, predstavitve in mreženje.

Preberi več

Connect 2021 je odpovedan, na voljo pa Engage


Nova virtualna oblika dogodka Engage bo v letu 2021 na voljo za širšo javnost.
Letni dogodek »Connect« ima dolgoletno tradicijo in je bil namenjen vsem navdušenim in dejanskim uporabnikom rešitev znamke EFI. Večdnevnega programa usposabljanja tiskarske in embalažne industrije se je v Las Vegasu (ZDA) že več kot 20 let udeležilo več kot 1000 privržencev. Januarja 2021 bo zaradi situacije koronavirusa dogodek na voljo v digitalni oziroma virtualni obliki.

Preberi več

X-Rite: Spletni seminarji o rešitvih i1Pro


i1Pro 3 in i1Pro 3 Plus spektrofotometri odslej podprti tudi z merilno mizo i1iO.
Podjetje X-Rite vabi k ogledu spletnih seminarjev na temo uporabe orodij za umerjanje in izdelavo barvnih profilov izhodnih naprav, s čimer lahko dosežete konsistentne barvne tiskovne rezultate na različnih tiskovnih materialih.

Preberi več

WPO: Brezplačni seminar embalažne industrije


WPO razkriva vpliv koronavirusa na embalažno industrijo.
Svetovna organizacija za embalažo (WPO) vabi k ogledu spletnega seminarja na temo vpliva koronavirusa na embalažno industrijo: kakšna so spoznanja in kaj je dejansko "pandemija" (The Impact of COVID 19 on the packaging Industry: what are the real lessons and what is just "pandemic").

Preberi več

X-Rite: Spletni seminarji Simple Tools


Spletni seminarji Simple Tools že na voljo, sledijo pa novi.
Podjetje X-Rite svoje izkušnje in znanja barvnega upravljanja aktivno deli z javnostjo preko spleta. V ta namen so ponudili nekaj spletnih seminarjev Simple Tools. Ne zamudite jih, za ogled ali poslušanje teh je potrebna prijava.

Preberi več