Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20170116 iam omicron logo
Oba tokratna predavatelja prihajata iz podjetja Omicron d.o.o.
V ponedeljek, 16. 1. 2017 ob 21. uri, bosta na IAM-u gostovala Gregor Lebeničnik in Dušan Ogorevc, ki bosta predstavila sodelovanje oblikovanja in tiska v praksi.

Oba prihajata iz podjetja Omicron d.o.o. Gregor je vodja tiskarne, Dušan pa njegov sodelavec v grafični pripravi. Oba imata več kot 15 let delovnih izkušenj v podjetju, ki zaposluje preko 35 oseb. Podjetje se ukvarja z izdelavo komercialne kartonske embalaže in storitve tiska v ofsetni tehniki, vključno s formatom B0 – 1000x1400 mm.

Nit predavanja bo sodelovanje grafična priprava - tisk, realne rešitve med zahtevami oblikovalca – stranke in izdelave na tiskarskem stroju. Vse prevečkrat se zanašamo na grafične programe in ekranske prikaze aplikacij, ki potem na tiskarskem stroju prinesejo čisto drugačno podobo. Resolucija in kontrast fotografij, vrednost barve, premajhna prisotnost barve, komplementarnost barv, stikanje barv, dodatki za porezavo (bleed), prekrivanje barve (overprint), stiskljivost barve (ali je boljši pantone ali CMYK-barvni tisk)... itn. Predstavila nam bosta praktične rešitve, kako se izogniti težavam v grafični pripravi (oblikovanju) in izdelavi le-te na tiskarskem stroju. Govora bo tudi o računalniških programih – kaj nam prinašajo, kateri so boljši, kaj potrebujemo za kontrolo tiska pred tiskom, kako naj bo pripravljena datoteka za tisk, da v končni izdelavi ni potreben poseg v oblikovanje... Vse to bo prikazano tudi na primerih - obstoječih tiskarskih polah in oblikovanju le-teh.

Več informacij na:
IAM, - Inštitut in akademija za multimedijo
Leskoškova 12, Ljubljana
S: www.iam.si