Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20171213 fogra simpozij2018
Fogrin simpozij na temo barvnega upravljanja bo že šesti po vrsti, ICC pa bo na njem praznoval 25. rojstni dan.
Inštitut Fogra 28. februarja in 1. marca vabi na simpozij barvnega upravljanja, ki bo v hotelu Holiday Inn v Münchnu (Nemčija). Posebnost prihajajočega bo tudi praznovanje 25. letnice obstoja mednarodnega barvnega konzorcija ICC (International Color Consortium). Simpozij bo potekal pod motom »Barvna komunikacija v tisku posebnih barv in večbarvnem tisku CMYK++.

Avtomatiziran in profesionalna uporaba večbarvnih tiskarskih sistemov omogoča tiskarnam optimizirati proizvodne stroške in izboljšati kakovost tiskovin. To pomeni tudi uporabo sodobnih barvno komunikacijskih orodij in standardov, kot je denimo CxF/X-4.

Naročniki denimo embalažnih izdelkov ofsetnega tiska, fleksotiska, gravurnega tiska in digitalnega tiska že kažejo visoko stopnjo ozaveščenosti glede barvno korektne komunikacije in nadzorovane produkcije z uporabo poskusnih odtisov, korektnega ekranskega predogleda in nenazadnje neposrednih sistemov za nadzor barvne kakovosti tiska.

Več na to temo in tudi na praktičnih primerih bodo lahko udeleženci spoznali na prihajajočem simpoziju. Prav zato so poleg grafične stroke vabljeni tudi tržniki, skrbniki blagovnih, dobavitelji in ponudniki grafičnih izdelkov ter drugi. Na tokratnem simpoziju bo prvič predstavljen tudi nov merski klin za nadzor večbarvnega tiska CMYK++.

Več informacij www.fogra.org.