Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190531 papirniska sola tretja generacija1
Papirniško šolo uspešno zaključila tretja generacija slušateljev.
Papirniško šolo, ki jo v okviru Akademije za papirništvo že tretje leto organizira in izvaja Inštitut za celulozo in papir skupaj s partnerskimi podjetji s področja proizvodnje papirja, je včeraj s slavnostno podelitvijo potrdil o uspešno opravljenem izobraževanju zaključila nova generacija papirničarjev. Inštitut že napoveduje Papirniško šolo 2019/2020, kar pomeni, da se za prihodnost kompetentnega in visoko kvalificiranega papirniškega kadra ni bati, kot tudi ne za konkurenčnost panoge.

Papirniška šola je program neformalnega strokovnega izobraževanja za papirničarje, ki ga je Inštitut za celulozo in papir (ICP) razvil v sodelovanju s partnerskimi panožnimi podjetji in Združenjem za papirno in papirno predelovalno industrijo kot odziv na problem pridobivanja kadrov v slovenski papirni industriji po ukinitvi rednega izobraževanja.

Zanimiv, bogat in izkustven izobraževalni program slušateljem zagotavlja pridobivanje osnovnih in specialističnih znanj v celotnem procesu proizvodnje papirja. Program vključuje tudi praktične vaje z demonstracijo procesov na pilotnem papirnem stroju na ICP in na računalniški opremi za simulacijo procesov. Tako kot prejšnja leta je bila v program vključena predstavitev in ogled proizvodnje v sodelujočih papirnicah Količevo Karton, Goričane, Vipap Videm Krško, Radeče papir nova in Paloma.

»Z letošnjo generacijo je bilo v Papirniško šolo vključenih skupaj že 111 slušateljev. Zadovoljni smo, da je zanimanje za Papirniško šolo med podjetji in posamezniki veliko, kar potrjuje, da je bila naša odločitev za vzpostavitev izobraževalnega programa prava«, navaja Janja Juhant Grkman, predavateljica in koordinatorica Papirniške šole na ICP.

Na ICP stremijo k temu, da se znanje prenaša naprej, zato junija pričenjajo z vpisi novih študentov, ki bodo z izobraževanjem pričeli septembra. Izobraževanje je namenjeno vsem, ki delujejo v papirni in papirno-predelovalni panogi.

Znanje, pridobljeno v Papirniški šoli, podpira razvoj osebne kariere in je dobra podlaga za pridobitev Nacionalne poklicne kvalifikacije (NPK), javno veljavne listine o usposobljenosti za papirničarja in/ali papirniškega tehnologa. Izvajalec postopkov za preverjanje in potrjevanje NPK je prav tako ICP.


Več informacij na:

Marija Skodlar
Inštitut za celulozo in papir
T.: 01 200 28 11
E.: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.icp-lj.si