Ostalo

Nov tržni sejem za tiskarje

20191202 IWEXPO2020
Ponudniki storitev tiska se bodo lahko odslej učinkovitejše predstavili svetu.
INTERNET WORLD EXPO (IW EXPO) je nov sejemski dogodek, ki bo najemen učinkovitemu trženju tiskarskih ponudb. Svoja vrata bo odprl v Münchnu (Nemčija) od 10. do 11. marca 2020. V okviru sejma bo nekaj razstavnih površin zasedel koncept trženjske platforme PRINT & PACKAGING AVENUE z naslovom Kako se tisk sooča z e-trženjem.

Preberi več

35. Slovenski knjižni sejem

20191126 sks
Besedni zaklad ima neprecenljivo vrednost.
Včeraj je v Cankarjevem domu vnovič odprl svoja vrata 35. Slovenski knjižni sejem. Letos vnovič ponuja najnovejše knjižne izdaje, znameniti literati, ilustratorji, debate o knjigah, ki spreminjajo življenje, program za najmlajše obiskovalce in mlade, strokovne teme založništva, kuharijo po najnovejših receptih ... Skupaj je obiskovalcem na voljo več kot 300 dogodkov na odprtih odrih in dvoranah Cankarjevega doma v izjemno raznolikem programu od jutranjih ur do večera. Letos se v fokusu ne predstavlja le ena država, temveč Evropa, mesto v gosteh je Murska Sobota.

Preberi več

Frankfurtski sejem v času globalnih preobratov

20191121 frankfurstki sejem
Frankfurtski knjižni sejem le letos potekal na Norveškem.
71. Frankfurtski knjižni sejem je v oktobru gostil okrog 7.500 razstavljavcev in 285.000 obiskovalcev, spremljalo ga je okoli 4.000 različnih dogodkov in 10.000 akreditiranih novinarjev. Naštete številke dokazujejo da ima sejem velik mednarodni in globalni pomen.

Preberi več

Manroland - more press for less


Manroland rešitve danes na voljo za manj investicijskega vložka.
Podjetje Manroland Sheetfed je en vodilnih nemških proizvajalcev ofsetnih tiskarskih strojev s tradicijo proizvodnje že od leta 1871. Danes ima Manroland podružnice v več kot 40 državah in je globalni sinonim za vrhunsko kvaliteto in zanesljivost. Njihovi stroji so danes javnosti na voljo za precej manj vložka, kot morda mislite.

Preberi več

Aktualni 5. izid revije Grafičar v 2019

20160613 graficar logo 450 350
Izšla je 5. številka revije Grafičar za leto 2019. Želimo vam prijetno branje!

Predogledno obliko si lahko ogledate tukaj.

Preberi več

Dota 2: Unikatna vizualna podoba 3D-lika

20191009 huskar
DOTA 2 je igra tipa MOBA, v kateri vsak igralec nadzira svoj lik ali junaka, ki ga upravlja iz tridimenzionalne izometrične perspektive (na sliki nova 3D-podoba junaka Huskar).
Produkte 3D-modeliranja danes srečujemo praktično vsak dan, saj se pojavljajo in uporabljajo povsod okoli nas, od aplikacij na telefonih do fi lmov in računalniških iger. V aktualnem 5. izidu revije Grafičar vam ponujamo izsledek diplomske naloge na temo izdelave unikatne vizualne podobe enega od likov iz ene od priljubljenih iger: Dota 2.

Preberi več