Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20170403 Lopec 2017
Lopec 2017 na temo tiskane elektronike ponuja strokovni sejem in kongres.
Za vse interesente elektronike in tiska v kombinaciji je bil konec marca v Münchnu (Nemčija) sejem tiskane elektronike LOPEC 2017. Po mnenju organizatorjev OE-A (Organic and Printed Electronics Association) in Münchenskega sejma je bilo za dogodek izkazanega veliko interesa tako s strani razstavljavcev, kot tudi obiskovalcev. Tokratni sejem se je razprostiral na dvakrat večji površini glede na preteklega.

Predstavljene so bile številne novosti s področij izdelave OLED-svetil, pametnih ovojnin, kot papir tankih displejev … Obiskovalci so prav tako lahko spoznali številne prototipske rešitve tiskane elektronike, ki so že v uspešni rabi. Številni eksponati iz našega vsakdanjega življenja odražajo dejanske potrebe in uveljavljenost tiskane elektronike na trgu.

Posebej omembe vredna je predstavitev skupine RWTH Aachen, ki je obiskovalcem predstavila poseben tekstil z natisnjenimi elektrodami za stimulacijo mišičja. Kompetenčni center Schreiner Printronics pa je na sejmu predstavil svojo novo platformo RFID-senzorjev, ki je posebej namenjena področju izdelave pametne embalaže živil in zdravil. Ta v obliki natisnjenih etiket denimo dokazuje temperaturno ustreznost obdelave, skladiščenja in transporta specifičnega izdelka.

Oblikovalec sodobnih svetil Ingo Maurer je v svoji predstavitvi nakazal potencial OLED-svetil. Predvsem je izpostavil njihovo prednost v primerjavi s točkovnimi LED-svetlobnimi diodami. Po njegovih besedah je svetloba veliko bolj enakomerno porazdeljena in nudi več udobja. Še posebej se tovrstna tehnologija dobro obnese v proizvodnji vozil, Audi v svoja vozila že vgrajuje OLED-svetlobno tehnologijo.

Več informacij na www.lopec.com.