Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Nov formatni kaširni stroj Masterstar (obdelava 10.000 pol/uro) s progresivnim poravnavanjem – Power Aligner S in SL.
Skupina Bobst je z javnostjo nedavno delila vizijo (Vision) zamreženja, digitalizacije, avtomatizacije in trajnosti kot ključne za smernice embalažne industrije prihodnosti. So en vodilnih proizvajalcev in dobavitelj opreme in ponudnik storitev za področje obdelave materialov, tisk, dodelavo tiskovin področja izdelave etiket, gibke in zložljive embalaže ter valovitega kartona. V skladu z vizijo pa v ponudbo vključujejo tudi številne nove inteligentne rešitve, programsko opremo in sistemske platforme v oblaku.

Vizija celotne verige proizvodnje embalaže izpostavlja problem aktualne razdrobljenosti te. Vsi pomembnejši akterji teh imajo vse večjo potrebo v celosten pregled te, status in težave posameznih procesov in podobnim, kar bi omogočilo hitrejšo odzivnost in bolj dosledno zagotavljanje kakovosti izdelkov. Z drugimi besedami Bobstova vizija prihodnosti izdelave embalaže vidi napredek v celostni zamreženosti vseh procesov, na ta način bi skrbniki blagovnih znamk, tiskarji, izdelovalci orodij, trgovci in drugi imeli možnost vpogleda v tovrstne proizvodne podatke, s čimer bi lahko pravočasno ukrepali in zagotovili ustrezno kakovost procesov in nenazadnje korektnost embalažnih izdelkov. Zato bi vsi stroji in pripomočki morali tako rekoč med seboj podatkovno komunicirati s pomočjo namenskih sistemskih platform v oblaku, v katerega so denimo povezani tudi sistemi za nadzor kakovosti celotnega proizvodnega procesa.

Bistvo Bobstove vizije je sistem v oblaku (Bobst Connect) z odprto arhitekturno zasnovo, ki vključuje rešitve za tisk, proizvodnjo, optimizacijo procesov, vzdrževanje in dostop do trga. Njegov namen je omogočiti učinkovit pretok podatkov med digitalnim in fizičnim svetom - vse v skladu s smernicami in potrebo po digitalizaciji celotne verige izdelave embalaže.

Predstavitev vizije je vključevala tudi predstavitev najnovejše generacije strojev za laminiranje, fleksotisk, ploskih izsekovalnikov, strojev za lepljenje zložljive embalaže itd. Trgu je med njimi na voljo že denimo sistem za proizvodnjo zložljive embalaže, to je Mastercut 106 PER . Poleg že obstoječih avtomatskih funkcij so v stroju implementirane tudi funkcije, ki bi morale omogočati popolnoma samodejno nastavitev in upralvjanje sistema vse od vhoda do izhoda (orodja za izsek, ločevnaje odpadka, vodila) z minimalnim posegom operaterja. Za proizvajalce embalaže to pomeni, da lahko sprejmejo vse vrste naročil, ne glede na njihov obseg, tudi tiste na zahtevo.

TooLink - izskeovalni sistemi s pomočjo integriranih čipov orodij prepoznajo lastnosti opravila
TooLink Connected  je novo digitalno orodje za upravljanje izsekovalnih sistmeov. V kombinaciji s samodejnimi funkcijami ta s pomočjo uporabe integriranih čipov orodja prepozna lastnosti opravila in nastavi sistem izsekovanja v manj kot 15 minutah. Na ta način je tudi izpostavljena komunikacija med proizvajalci embalaže in njihovimi proizvajalci orodij. S TooLink Connected in hitrejšo nastavitvijo procesa izsekovanja je zagotovljeno tudi manj odpadka, kar je v skladu z načeli trajnosti.

Accuchek - neposredni nadzor kakovosti
Accucheck je vgrajen sistem nadzora kakovosti. Z njim je mogoče proizvodnjo zložljive embalaže vrednotiti po različnih merilih, ki predvsem zadovoljujejo potrebe kupca. Omogoča pregled oziroma nadzor kakovosti lakiranja, dodelave z metalno folijo ali pa elemente slepega tiska. Omogoča tudi preverjanje na osnovi PDF-potrjene vhodne predloge, izdelavo poročil, nenazadnje tudi inteligentno prepoznavanje besedila s samoučenjem.

Masterstar - progresivna poravnava listov
Novi sistem za kaširanje Masterstar omogoča obdelavo 10.000 listov na uro in je podprt s progresivno poravnavo teh - Power Aligner S in SL. Ta odpravlja zastoje papirja, omogoča pa tudi obdelavo papirjev nižjih gramatur. Progresivna poravnava listov se izvaja skladno z lego materiala za plastifikacijo, laminacijo ali kaširanje in visoko stopnjo natančnosti. sistem je možno nadgraditti s popolnoma avtomatskim podajalnikom in zlagalnikom posamičnih pol.

Fiksni barvni niz
OneECG je ime Bobstovega koncepta tiska s fiksnim barvnim naborom, ki se uporablja tako v analognem in digitalnem tisku etiket, gibke embalaže, zložljive embalaže in embalaže iz valovitega kartona. Namen omenjenega nabora barv, običajno šest ali sedem barv, je tisk s širšim barvnim obsegom v primerjavi z običajnim tiskom in uporabo procesnih barv CMYK. Na tak način je barvni tisk bolj stabilen in kakovosten, bistveno krajši je čas priprave tiska, manj je potreb po uporabi in menjavi posebnih barv, kar posledično zagotavlja manj potrebnih pranj sistema in mešanja samih posebnih barv.

Digitalni preskusni predogled tiska
Nova različica digitalnega preskusnega namizja velikega formata je nova tehnika za povečanje produktivnosti in bolj učinkovito odpravljanje napak v tisku. Gre namreč za namizje z digitalno projekcijo visoke ločljivosti HD, preko katere nalegamo dejanski izpis/odtis in tako hitro in učinkovito zaznamo anomalije oziroma odstopanja tiska.

Več informacij na www.bobst.com.