Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
iPROM v preteklem letu z 32 odstotkov več izvedenih digitalnih oglaševalskih akcij kot v letu 2011.


iPROM je v letu 2012 s programsko rešitvijo iPROM AD Server uporabnikom spletnih medijev posredoval skoraj 10 milijard spletnih oglasov. Z iPROM-ovo programsko rešitvijo za distribucijo, ciljanje in sledenje oglasnemu gradivu na spletu so v letu 2012 neposredni naročniki, agencije in medijski zakupniki izvedli skupno več kot 5400 oglaševalskih akcij z več kot 13.200 različnimi spletnimi oglasi, kar je 32 odstotkov več kot v letu 2011.

V letu 2012 so se deleži prikazanih oglasov na spletnih medijih po panogah razdelili tako, da je na prvem mestu avtomobilizem z 2,3 milijarde prikazov in je tako že šesto leto vodilna panoga po deležu prikazov. Sledi trgovina z 1,7 milijarde prikazov, na tretjem mestu pa je zabava in prosti čas s skoraj 1,5 milijarde prikazov. Na prvih treh mestih tako letos najdemo iste panoge kot v letu 2011. Panoga turizem pa je glede na leto 2011 v lanskem letu največ pridobila, saj se je z 12. povzpela na 5. mesto.

Panoge po številu prikazanih oglasov v letu 2012 v milijardah (vir: iPROM, januar 2013)
 
Oglasni strežnik iPROM AD Server predstavlja enega največjih projektov na slovenskem spletu. Programska rešitev, ki deluje na 27 povezanih strežnikih, je v letu 2012 v povprečju vsako sekundo zabeležila skoraj 1500 interakcij z uporabniki spletnih medijev in jim posredovala v povprečju 316 spletnih oglasov na sekundo. iPROM-ov oglasni strežnik je dnevno komuniciral v povprečju z 970.000 uporabniki spletnih medijev in vsak dan z njimi zabeležil več kot 129 milijonov različnih interakcij, kar je 29 odstotkov več kot v letu 2011.



O podjetju iPROM
iPROM je vodilna spletna medijska agencija na domačem trgu, ki nudi celovite rešitve za digitalno komuniciranje. Naročnikom zagotavlja pripravo, organizacijo in izvedbo izključno takšnih digitalnih oglaševalskih akcij, ki prinašajo merljive in vidne rezultate. Širok nabor edinstvenih tehnoloških in medijskih rešitev (iPROM AD Server, iPROM Central, iPROM Video, iPROM Svetovanje, iPROM Social, iPROM Search, iPROM Cloud, iPROM Mobile) omogoča izvedbo najobsežnejših in najzahtevnejših digitalnih trženjskih strategij, njihovo optimizacijo in končen uspeh.

Podjetje je zavezano neodvisnosti in transparentnosti, saj le tako zagotavlja najširši nabor medijskih rešitev v digitalnem okolju - od oglaševanja na vsebinskih spletnih medijih, družabnih omrežij do virusnega oglaševanja in oglaševanja v iskalnikih. Celoten medijski zakup, ki ga opravlja iPROM, temelji na t. i. programski opremi za zakup v oblaku (»Cloud Media Buying«), ki jo razvijajo v družbi iPROM. Lastne programske rešitve zagotavljajo celostno analitiko in dinamično optimizacijo porabe sredstev pri vseh oblikah zakupa medijskega prostora. iPROM sledi smernicam IAB na področju tehnologije za serviranje oglasov, video oglaševanja, obogatenih spletnih oglasov in mobilnih oglasov.

Dodatne informacije:

Nina Bilban
iPROM, d. o. o.

Šlandrova ulica 4B
1231 Ljubljana - Črnuče
T: 01/ 51 10 787
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
S: www.iprom.si