iPROM v preteklem letu s 30 odstotki več prikazanih oglasov

iPROM je v preteklem letu s programsko rešitvijo iPROM AD Server uporabnikom spletnih medijev posredoval več kot 7,2 milijarde spletnih oglasov.


V primerjavi z letom 2009 je število posredovanih oglasov povečal za več kot 30 odstotkov, v primerjavi z letom 2008 pa za skoraj 65 odstotkov. Z iPROMOVO programsko rešitvijo za distribucijo, ciljanje in sledenje oglasnemu gradivu na spletu so v letu 2010 neposredni naročniki, agencije in medijski zakupniki izvedli skupno 3.500 oglaševalskih akcij z 8.100 različnimi spletnimi oglasi.

V letu 2010 so se deleži prikazanih oglasov na spletnih medijih po panogah razdelili tako, da je na prvem mestu avtomobilizem z več kot 2,7 milijarde prikazov, sledi mu panoga zabava in prosti čas s skoraj 1,1 milijarde prikazov, na tretjem mestu pa je informacijska tehnologija z 900 milijoni prikazov. Avtomobilizem tako že četrto leto zapored ostaja na prvem mestu po prikazanih oglasih, na drugem mestu pa je panogo telekomunikacije v primerjavi z letom 2009 zamenjala panoga zabava in prosti čas.

Največji padec po prikazanih oglasih je zabeležila panoga dom in gospodinjstvo s slabimi 200 milijoni prikazov, kar je 52 odstotkov manj kot leta 2009. Največjo rast pa je doživela panoga zabava in prosti čas, ki se je s predzadnjega mesta v letu 2009 povzpela na drugo mesto. Najmanjši delež prikazov je lani pripadel panogi nepremičnine (30 milijonov). V analizo prikazov so vključeni vsi standardni formati klasičnih, naprednih in video oglasov.

Oglasni strežnik iPROM AD Server predstavlja enega največjih projektov na slovenskem spletu. Programska rešitev, ki deluje na 15 povezanih strežnikih, je v letu 2010 v povprečju vsako sekundo zabeležila več kot 950 interakcij z uporabniki spletnih medijev in jim posredovala 230 spletnih oglasov na sekundo. Oglasni strežnik iPROM AD Server je dnevno komuniciral v povprečju z 872.049 uporabniki spletnih medijev in vsak dan z njimi zabeležil več kot 82 milijonov različnih interakcij.


###


O podjetju iPROM
iPROM je vodilna spletna oglaševalska agencija, ki svojim naročnikom zagotavlja pripravo, organizacijo in izvedbo izključno takšnih spletnih oglaševalskih akcij, ki prinašajo merljive in vidne rezultate. Širok nabor edinstvenih tehnoloških in medijskih rešitev (iPROM DIREKT, iPROM VIDEO, iPROM CENTRAL, iPROM MEDIA, iPROM NEOS, iPROM ADPANEL in iPROM AdServer) omogoča izvedbo najobsežnejših in najzahtevnejših marketinških strategij, njihovo optimizacijo in končen uspeh.

Podjetje je zavezano neodvisnosti od medijev, saj le tako zagotavlja najširši medijski nabor - od oglaševanja na vsebinskih spletnih medijih, medijih iz spleta 2.0, do virusnega oglaševanja in oglaševanja v iskalnikih. iPROM sledi trem osnovnim IAB merskim standardom: serviranje oglasov, video oglaševanje in obogateni spletni oglasi.

Dodatne informacije:

Simon Cetin
iPROM, d. o. o.
Marjekova 4
1000 Ljubljana
T: 01/ 51 10 782
F: 01/ 51 10 783
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
S: www.iprom.si